Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(C)ART&LIFE 2020
A
Χορός

"Σταχτοπούτα" από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
μπαλέτο
μπαλέτο

"Σταχτοπούτα" από τα Κρατικά Μπαλέτα Κρακοβίας

0.0
Περιγραφή
Η Σταχτοπούτα, το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, έχει ιστορία αιώνων. Την μεγάλη δημοτικότητα όμως την απέκτησε το 1945, όταν ο Σεργκέι Προκόφιεφ συνέθεσε την περίφημη μουσική με την πρεμιέρα να πραγματοποιείται το 1945 στη Μόσχα. Παράλληλα έχει διασκευαστεί από τον Γιόχαν Στράους και σε όπερα από τον Ροσσίνι και άλλους συνθέτες. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και μελωδικές συνθέσεις του και έχει εμπνεύσει πολλούς χορογράφους από την έναρξή της.

Η εκδοχή που θα παρουσιαστεί στο κοινό της Κρήτης, θα παραπέμπει στην εποχή της Αναγέννησης και του Μπαρόκ πατώντας ουσιαστικά στα πρώτα χνάρια του παραμυθιού με φανταχτερά κοστούμια και χορογραφίες εποχής. Η Cracovia Danza Court Ballet αποφάσισε να διασκευάσει εκ νέου την Σταχτοπούτα, πατώντας πάνω στην ιστορία του έργου αλλά διαφοροποιώντας την μελοποίηση καθώς και τις χορογραφίες στην περίοδο του μπαρόκ. Η υπέροχη μουσική και η γαλλική τεχνική του μπαρόκ χορού αναδεικνύουν το πνεύμα της εποχής με τέλειο τρόπο. Η χορογραφίες της παράστασης βασίζονται σε βήματα από χορευτικές πραγματείες της περιόδου με στοιχεία σύγχρονων τεχνικών χορού.

Παρουσίαση μπαλέτου: Cracovia Danza Court Ballet, μια από τις σπουδαιότερες χορευτικές ομάδες μπαλέτου της Ευρώπης και το μοναδικό επαγγελματικό χορευτικό και ιστορικό σύνολο χορού της Πολωνίας. Είναι ένα διεθνές μπαλέτο, το οποίο απαρτίζεται από καταξιωμένους χορευτές του Mariinsky, της Όπερας του Gdansk και της Όπερας της Βαρσοβίας. Για πολλά χρόνια εργάστηκε για την αναδημιουργία παραδοσιακών χορών και μπαλέτων διαφορετικών χωρών και περιόδων, παράγοντας παραστάσεις χορού που καλύπτουν τις περιόδους από τον Μεσαίωνα έως τη σύγχρονη εποχή. Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν χορογραφίες, κοστούμια, μουσική και αυλικές εθιμοτυπίες, τα οποία αναφέρονται στις παραδόσεις και την ιστορία του χοροθεάτρου στην Ευρώπη.

Συντελεστές:
Μουσική: Gioachino Rossini
Χορογραφία: Dariusz Brojek
Σκηνογραφία: Krzysztof Antkowiak
Κοστούμια: Elżbieta Wójtowicz- Gularowska, Bożena Pędziwiatr
Μπαλέτο: Nikoleta Giankaki / Ελλάδα, Georgi Andrejczenko / Λευκορωσία, Marta Yıldız / Πολωνία, Maxim Berko / Λευκορωσία, Ewelina Keller / Πολωνία, Zuzanna Ruta /Πολωνία, Małgorzata Nabrzeska / Πολωνία, Anna Szklener / Πολωνία, Michał Kępka / Πολωνία, Filip Świeczkowski / Πολωνία 

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες από 5 ετών και άνω.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Α’ Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 25€, Παιδικό 20€ (έως 12 ετών)
Β΄Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 22€, Παιδικό 18€ (έως 12 ετών)
Γ΄Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 18€, Παιδικό 15€ (έως 12 ετών)

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo