Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις

Έκθεση: Αλέξης Ακριθάκης "Εν κινήσει"

Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Έκθεση: Αλέξης Ακριθάκης "Εν κινήσει"

5.0 ( από 1 χρήστη )
Περιγραφή
Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εγκαινιάζει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 19.00΄, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την περιοδική έκθεση Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει, με έργα του ανατρεπτικού ζωγράφου του 20ού αιώνα, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη.

Τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκθεση που συνδιοργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών με τον συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, είναι αφιερωμένη στον σημαντικό καλλιτέχνη για τα 25 χρόνια από το θάνατό του.

Η έκθεση έχει τον χαρακτήρα μιας αναδρομικής. Περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, κατασκευές, κολάζ και σχέδια. Έργα "εμβληματικά" και "συναρπαστικά", όπως χαρακτηρίζονται, καλύπτουν το σύνολο της διαδρομής του Ακριθάκη από το 1965 ως το 1993. "Επιτρέπουν να δει κανείς με μια ανθολόγηση του έργου του, την πορεία και την ουσία του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη που δεν χάνεται ούτε στο πιο μικρό σχεδιάκι, γιατί μπορεί και κρατά το σκοινί, μίτο της Αριάδνης που τον οδηγεί πάντα προς μια έξοδο στο φως", σημειώνει ο ιστορικός της τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος στον κατάλογο της έκθεσης.

Επιμέλεια της έκθεσης
Την έκθεση οργάνωσε το επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Μουσείου, υπό τον συντονισμό του Αλέξη Καλοκαιρινού και με την αδιάκοπη φροντίδα του συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη. Την επιμέλεια τη έκθεσης είχαν οι Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου, Αγγελική Μπαλτατζή και Δέσποινα Περτσελάκη.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00
Τη βραδιά των εγκαινίων, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ι.Μ.Κ., θα μιλήσουν, για τη ζωή και το έργο του Ακριθάκη, ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελητής της Πινακοθήκης, Μουσείων και Συλλογών του Δήμου Αθηναίων και η Χλόη Γκάιτμανν-Ακριθάκη. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Ομιλία του Ντένη Ζαχαρόπουλου: "Η τέχνη του να βλέπεις μια γραμμή που ξεδιπλώνεται στο άπειρο κάνοντας θόρυβο"
Ημερομηνία / Ώρα έναρξης: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 / 19:30΄
Χώρος: Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη
Είσοδος: Ελεύθερη 

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 15:30
Σάββατο 09:00 - 15:30
Κυριακή 10:30 - 15:30

16 Μαρτίου 2019 - 1 Μαρτίου 2020

Εισιτήρια

Κανονικό: 5€
Μειωμένο: 3€

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017