Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

'Έκθεση "1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση" στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

'Έκθεση "1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση" στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

0.0
Περιγραφή
Μια ειδικά σχεδιασμένη εκδοχή της επετειακής Έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης υπό τον τίτλο "1821 Η Κρήτη στην ελληνική επανάσταση" εγκαθίσταται τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49). Η παρουσίαση της Έκθεσης της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ στο ΠΣΚΗ είναι μια σύμπραξη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Ειδικά διαμορφωμένη για εσωτερικούς χώρους, η εκδοχή αυτή της Έκθεσης της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ διαδέχεται την υπαίθρια η οποία είχε σχεδιαστεί για χώρο ανοιχτό και είχε ταξιδέψει στις τέσσερεις μεγάλες πόλεις της Κρήτης (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο) κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021, με την ελεύθερη συμμετοχή των επισκεπτών όλες τις ώρες και ημέρες της εβδομάδας (24/7).

Η Έκθεση είναι ο κορμός ενός δυναμικού επετειακού αφιερώματος της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 και περιλαμβάνει απεικονίσεις Προσώπων της Επανάστασης στον δημόσιο χώρο (Ηράκλειο), δίγλωσση ιστοσελίδα (www.Crete1821.gr), επιστημονικές συναντήσεις και την επικείμενη έκδοση λευκώματος.

Η Έκθεση της ΕΚΙΜ / ΙΜΚ θα παρουσιάζεται στο ΠΣΚΗ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, με την ελεύθερη, όπως πάντοτε, συμμετοχή των επισκεπτών. Η επετειακή έκθεση για κλειστούς χώρους είναι προγραμματισμένη να ταξιδέψει σε περισσότερους −κοντινούς και μακρινούς− προορισμούς, με τη φροντίδα των ενδιαφερομένων Δήμων, Φορέων και Συλλόγων της Κρήτης και του εξωτερικού, βασισμένη στον ψηφιακό σχεδιασμό της Έκθεσης, που προσφέρεται ελεύθερα από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Η Έκθεση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, με χορηγό δράσης της Επιτροπής την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης Α.Ε., πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού. Η υπαίθρια εγκατάστασή της στις πόλεις της Κρήτης έγινε με τη σύμπραξη του αρμόδιου Δήμου.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo