Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Το Μουσείο των Ηρακλειδών στο σπίτι μας

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Το Μουσείο των Ηρακλειδών στο σπίτι μας

0.0
Περιγραφή
Το Μουσείο Ηρακλειδών, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αγκαλιάζει την πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGr και προσφέρει σε όλους τους Έλληνες τους θησαυρούς της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, έτσι όπως αυτοί μελετήθηκαν, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την Εταιρεία Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας (ΕΔΑΒυΤ).

Για όσο καιρό διαρκεί η προσπάθεια όλων να κρατηθούμε υγιείς και να αντιμετωπίσουμε την αόρατη απειλή, η ψηφιακή βιβλιοθήκη των video θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη από όλους. Παράλληλα, οι άνθρωποι του μουσείου και οι επιστημονικοί του σύμβουλοι, μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις και απορίες που το κοινό μπορεί να θέτει μέσα από τις σελίδες του μουσείου στα κοινωνικά δίκτυα.

Στην ψηφιακή βιβλιοθήκη, το κοινό μπορεί να δει video και να μάθει μεταξύ άλλων:
Α) την αυτόματη Θεραπαινίδα Φίλωνος και Ήρωνος – το πρώτο δηλαδή ρομπότ στην τεχνολογική ιστορία της ανθρωπότητας. Η μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή του ομοιώματος έγινε από τον ακαδημαϊκό Μανόλη Κορρέ σε μια ιδέα του καθ. Θεοδόση Τάσιου. Ο κ. Κορρές μελέτησε και κατασκεύασε και τον μηχανισμό κίνησης, ενώ τον μηχανισμό κεράσματος κατασκεύασε ο Σπύρος Οικονομόπουλος 
Β) τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων – τον πρώτο δηλαδή αναλογικό υπολογιστή στην τεχνολογική ιστορία της ανθρωπότητας. Η μελέτη και σχεδίαση του μεγάλου λειτουργικού μοντέλου έγινε από τους καθ. Ιωάννη Σειραδάκη και Κυριάκο Ευσταθίου, του ΑΠΘ. 

Τέλος, την Παρασκευή 10 Απριλίου, στις 19:45, έχει προγραμματιστεί η επίσημη πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ "ΕUREKA", στο κανάλι της CosmoteTV, στο οποίο παρουσιάζεται η μεγάλη έκθεση "Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων", η οποία είχε ταξιδέψει στην Κίνα από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018 και την είχαν επισκεφθεί περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι.
Μετά την πρεμιέρα της ταινίας, από το Σάββατο11 Απριλίου και για όσο καιρό χρειαστεί να μείνουμε σπίτι, προσφέρετε σε όλους η δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά αυτό το ντοκιμαντέρ. 

Η πρόσβαση τόσο στην ψηφιακή βιβλιοθήκη όσο και στο ντοκιμαντέρ EUREKA, είναι δυνατή μέσα από τη σελίδα του Μουσείου, στη διεύθυνση herakleidon.org/stayhome ή στο tab Μένουμε Σπίτι στην ιστοσελίδα herakleidon.org/home/. Τα παρεχόμενα video από τη σελίδα, θα συμπληρώνονται σταδιακά.  

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020