Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ψηφιακή "Σοφίτα" του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ψηφιακή "Σοφίτα" του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας

0.0
Περιγραφή
Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) *, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο καλεί όλους μας να δημιουργήσουμε μαζί μια ψηφιακή μορφή του εκθέματος "Σοφίτα" του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας με συλλογές από κάθε γωνιά του κόσμου.

Πόσα αντικείμενα έχουμε στο σπίτι μας, τα οποία μας θυμίζουν τον τόπο καταγωγής μας ή ένα ταξίδι ή μια άλλη εποχή; Ποιες στιγμές μπορούν να μας θυμίσουν; Ποιες ιστορίες μπορούν να μας αφηγηθούν;

Στο διάστημα από Δευτέρα 4 έως και Παρασκευή 15 Μαΐου επιλέγουμε ένα αντικείμενο, το φωτογραφίζουμε και φτιάχνουμε το δελτίο εισόδου του με τις εξής πληροφορίες: όνομα, καταγωγή, χρήση, πώς το αποκτήσαμε, μια σύντομη ιστορία που, τυχόν, το συνοδεύει.

Στη συνέχεια αποστέλλουμε τη φωτογραφία και το δελτίο εισόδου στο e-mail: [email protected] και αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.hcm.gr, Ενότητα: Νέα, Τίτλος: Δημιουργούμε την Ψηφιακή Σοφίτα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας

Η ψηφιακή "Σοφίτα" με τις συλλογές της θα είναι έτοιμη να ανοίξει τις … πόρτες της, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου.

*Η 18η Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία ή την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με την επιλογή του θέματος "Μουσεία για την Ισότητα. Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή" το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των μουσείων στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του κάθε τόπου. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020