Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΚΕΡΚΥΡΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Μένουμε σπίτι και... "πάμε" Μουσείο

Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών), Νήπια (3 έως και 5 ετών), Έφηβοι (13 έως και 17 ετών), Μένουμε Σπίτι - Διάφορα, Μένουμε Σπίτι - Παιδί, Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις, Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις, Δωρεάν εκθέσεις, Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις

Μένουμε σπίτι και... "πάμε" Μουσείο

0.0
Περιγραφή
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανοίγει ψηφιακά παράθυρα επικοινωνίας με τους πολίτες που "μένουν σπίτι"!

Μένουμε σπίτι και… "πάμε" μουσείο! Μαθαίνουμε, δημιουργούμε και ονειρευόμαστε με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

• Μένουμε σπίτι και... διαβάζουμε
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προσφέρει στο κοινό ελεύθερη online πρόσβαση σε επιλεγμένες εκδόσεις του με δυνατότητα αποθήκευσής τους (free download), που αφορούν στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του καθώς και το έργο του στους τομείς της συντήρησης αρχαιοτήτων και της αρχαιομετρίας.

• Μένουμε σπίτι και... διασκεδάζουμε παίζοντας
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, μέσα από προτάσεις δημιουργικής δραστηριότητας στο σπίτι, να κατασκευάσουν παιχνίδια εμπνευσμένα από αρχαιότητες του μουσείου.

• Όλα στον χρόνο αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν
Πόσο νομίζετε πως διαφέρει ένα αρχαίο πιάτο από ένα σημερινό; Τι σχέση μπορεί να έχει ένα πήλινο ειδώλιο πετεινού του 4ου αι. π.Χ. με έναν σοκολατένιο πασχαλινό κόκορα;
Το Αρχαιολογικό Μουσείο διαλέγει για εμάς αρχαία αντικείμενα από τις συλλογές του μουσείου. Εμείς δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε στο σπίτι μας κάτι που μοιάζει (λίγο ή πολύ!) με αυτά. Το φωτογραφίζουμε και το ανεβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μουσείου ή στείλτε το με email στη δ/νση [email protected]

• Η ποίηση στο σχήμα των πραγμάτων
Η δράση "Η ποίηση στο σχήμα των πραγμάτων" αποτελεί αναφορά στην τεχνική των καλλιγραμμάτων, που οι απαρχές της ανάγονται στην ελληνιστική εποχή. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των αρχαιοτήτων αποδίδοντας τη μορφή τους μέσα από τη γραφή ποιημάτων Ελλήνων δημιουργών. Προσκαλεί τους διαδικτυακούς επισκέπτες του να καταθέσουν τα καλλιγράμματα που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι, μεταφέροντας ένα ποίημα ή μια ιστορία που θα επιλέξουν ή θα εμπνευστούν στο σχήμα αντικειμένων που αγαπούν.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει καλλιγράμματα των αρχαιοτήτων του μαζί με καλλιγράμματα των επισκεπτών σε ψηφιακή έκθεση, τη δεύτερη που θα οργανώσει με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, ενώ το περιεχόμενο της έκθεσης θα εμπλουτίζεται συνεχώς (#amthcalligram).

Στις 18 Μαΐου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020, η οποία φέτος έχει ως θέμα "Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή" και θα εορταστεί ψηφιακά, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τρεις περιοδικές ψηφιακές εκθέσεις που δημιουργήθηκαν με τη συμμετοχή των παλιών και νέων, μικρών και μεγάλων, διαδικτυακών επισκεπτών του και περιλαμβάνουν τα δικά τους έργα-εκθέματα!
• Ψηφιακή έκθεση "Όλα στον χρόνο αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν"
• Ψηφιακή έκθεση "Η ποίηση στο σχήμα των πραγμάτων"
• Ψηφιακή έκθεση "Διασκεδάζουμε παίζοντας"

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΚΕΡΚΥΡΑ
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020