Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΚΕΡΚΥΡΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

"Επισκέψιμα Αρχοντικά" - Αρχοντικά σε όλη τη χώρα ξανανοίγουν για εμάς

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

"Επισκέψιμα Αρχοντικά" - Αρχοντικά σε όλη τη χώρα ξανανοίγουν για εμάς

0.0
Περιγραφή
H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισµού (ΕΛΛΕΤ), διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τον πανευρωπαϊκό σύνδεσµο European Historic Houses Association, τη συµµετοχή της χώρας µας στην πανευρωπαϊκή γιορτή ευαισθητοποίησης "Private Heritage Week".

Ιδιοκτήτες ιστορικών κτηρίων, κυρίως αρχοντικών κατοικιών, θα ανοίξουν τις πόρτες τους µεταξύ 16 και 19 Μαΐου, προσκαλώντας το ευρύ κοινό να τα επισκεφθεί και να γνωρίσει την πολιτιστική τους αξία.

Στην Ευρώπη ο θεσµός αυτός έχει µεγάλη ιστορία και βοηθά τους ιδιοκτήτες των ιστορικών αρχοντικών κατοικιών να τα προβάλουν. Στην Ελλάδα δυστυχώς, σχετικά λίγες ιστορικές κατοικίες επιβίωσαν από την άναρχη οικοδοµική ανάπτυξη των δεκαετιών 1950-1980, και ορισµένες από αυτές στέκουν ερειπωµένες ή καταρρέουν λόγω της πλήρους εγκατάλειψης. Η ΕΛΛΕΤ προσπαθεί να συµβάλλει στη διάσωση της Αρχιτεκτονικής αυτής Κληρονοµιάς, η οποία είναι εξίσου σηµαντική µε τα επιβλητικά αρχαιολογικά και βυζαντινά µνηµεία που διασώζονται. Κάθε τοίχος και γωνία αυτών των κτιρίων ψιθυρίζουν ιστορίες για σηµαντικά ιστορικά γεγονότα που διαδραµατίστηκαν στις διάφορες περιοχές της χώρας κι έρχονται σε πολλές περιπτώσεις να µας επισηµάνουν την υψηλή τέχνη και ποιότητα της λαϊκής και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που βρισκόταν σε συνεχή διάλογο µε το τοπικό περιβάλλον και τις πολιτιστικές παραδόσεις. Γι' αυτό ακριβώς αποτελούν αναπόσπαστο µέρος της συλλογικής µας ταυτότητας.

Φέτος συµµετέχουν 25 κατοικίες από την Αθήνα, την Καστοριά, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη και τη Χίο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Δείτε αναλυτικά στον σύνδεσμο παραπάνω.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017