Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΧΑΝΙΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

Μένουμε Σπίτι - Διάφορα, Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας

0.0
Περιγραφή
Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. και μετά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ιστορικό Μουσείο παύει να δέχεται επισκέψεις από το Σάββατο 14 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου 2020. Το ίδιο ισχύει για τη Βιβλιοθήκη της Ε.Κ.Ι.Μ.

Ωστόσο, το Ιστορικό Μουσείο δεν αναστέλλει τη λειτουργία του, και θα βρίσκεται κοντά στους φίλους του μικρούς και μεγάλους, που αναγκάζονται από τις συνθήκες να περνούν περισσότερο χρόνο στον ιδιωτικό τους χώρο. Το Μουσείο ενισχύει τη διαδικτυακή παρουσία του και την επικοινωνία του με το κοινό, μέσα από τη δράση "Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας", προσβάσιμη στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου από το απόγευμα της 13ης Μαρτίου 2020. Πρόκειται για υφιστάμενες αλλά και νέες ψηφιακές εφαρμογές που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και προσβλέπουν στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του Μουσείου.

Αναλυτικότερα, για τα παιδιά η συγκεκριμένη δράση προσφέρει τις παρακάτω διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές: "Νίκος Καζαντζάκης, ένας ταξιδευτής σε τόπους και ιδέες", "El Greco: Το μεγάλο ταξίδι" και "Στου κύκλου τα γυρίσματα" με θέμα τη νομισματική ιστορία της Κρήτης με επίκεντρο την ομώνυμη συλλογή του Μουσείου.

Οι ψηφιακές εφαρμογές που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες περιλαμβάνουν περιηγήσεις στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και του Αγροτικού Μουσείου Μενελάου Παρλαμά, σε περιοδικές εκθέσεις καθώς και σε επιλεγμένες αρχειακές συλλογές της ΕΚΙΜ, δυνατότητα παρακολούθησης ομιλιών και διαλέξεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μουσείο και πρόσβαση σε εκδόσεις της ΕΚΙΜ. Πρόσθετες εφαρμογές θα τεθούν στη διάθεση των μικρών και μεγάλων φίλων του Ιστορικού Μουσείου στις επόμενες μέρες. Επίσης, όλες οι on-line υπηρεσίες του Μουσείου, όπως το e-shop θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά.

Ξεκινήστε μία εικονική περιήγηση εδώ.

Η Μάχη της Κρήτης ΩΡΙΩΝ
H γερμανική επιχείρηση για την κατάληψη του Ηρακλείου

Τον Μάιο του 1941 η Κρήτη αποτελούσε το τελευταίο διαφιλονικούμενο τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Για τις δυνάμεις του Άξονα ήταν ο τελευταίος στόχος που θα ολοκλήρωνε τη βαλκανική εκστρατεία, για τους Συμμάχους το τελευταίο προγεφύρωμα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και για την ελληνική κυβέρνηση η ύστατη ευκαιρία να διατηρήσει υπό τον έλεγχό της ελληνικό έδαφος προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα.

Όταν στις 20 Μαΐου τα πρώτα κύματα των γερμανών αλεξιπτωτιστών έπεσαν στο νησί, όλος ο κόσμος έστρεψε την προσοχή του στη σύγκρουση αυτή που επρόκειτο να αναδειχθεί σε ένα από τα "διάσημα" επεισόδια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τη Μάχη της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της 79ης επετείου της Επιχείρησης Ερμής (Unternehmen Merkur), το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης "θυμάται" εκείνες τις μέρες του ’41 με ένα βίντεο-αφιέρωμα, το οποίο εστιάζει στη γερμανική επίθεση εναντίον του Ηρακλείου, την επιχείρηση Ωρίων.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΧΑΝΙΑ
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020