Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΧΑΝΙΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Ψηφιακό λεύκωμα MOMus "So Far So Close / Τόσο Μακρυά Τόσο Κοντά"

Μένουμε Σπίτι - Διάφορα, Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις, Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις, Δωρεάν εκθέσεις

Ψηφιακό λεύκωμα MOMus "So Far So Close / Τόσο Μακρυά Τόσο Κοντά"

0.0
Περιγραφή
Ένα ψηφιακό λεύκωμα των τόσο ιδιαίτερων ημερών που διανύουμε πρόκειται να αποτυπωθεί στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα τέχνης του MOMus με τον τίτλο ‘So Far So Close / Τόσο Μακρυά Τόσο Κοντά’ με πρωτότυπο καλλιτεχνικό υλικό που θα αναρτάται, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανθεκτικότητας που υλοποιεί ο Οργανισμός. 

Από τις 27 Απριλίου 2020, η πλατφόρμα res.momus.gr θα δέχεται τους ψηφιακούς της επισκέπτες ώστε να καταθέσουν το δικό τους έργο τέχνης, τη δική τους καλλιτεχνική άποψη, σαν ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Μια φωτογραφία, ένα ζωγραφικό έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο βρίσκουν τη θέση τους online. Πρόκειται για δικτύωση κοινού και καλλιτεχνών που επιδιώκει να μας φέρνει όλους κοντά και σε άμεση και διαδραστική επικοινωνία με την καλλιτεχνική δημιουργία, έστω και από την απόσταση του διαδικτύου. 

Η πλατφόρμα ζητά να μοιραστούμε εικόνες που δημιουργήσαμε και που έχουν καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις νέες πανανθρώπινες συνθήκες που βιώνουμε και καλεί με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητάς μας να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η εργασία, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού. Να αποτυπώσουμε την σημερινή μέρα και την ίδια στιγμή να σκεφτούμε την επόμενη μέρα, κάτι που πάντα ήταν μέσα στις προθέσεις, τις προτάσεις και τον οραματισμό των καλλιτεχνών. 

Παράλληλα, δημιουργείται μια βάση δεδομένων που θα τεκμηριώνει σε μεγάλο βαθμό αυτό που βιώνουμε σήμερα και το οποίο αύριο θα είναι ένα ιστορικό γεγονός διεθνούς κλίμακας. 
Επιπλέον, το MOMus έχει την πρόθεση να αξιοποιήσει για τις δράσεις του (οι οποίες δυνητικά μπορεί να είναι εκθέσεις, έρευνα, αγορά έργων τέχνης) έργα τα οποία θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα και στα οποία μπορεί να διαπιστωθούν τάσεις που συνάδουν με τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα του Οργανισμού από πλευράς αισθητικής, τεχνικών και περιεχομένου. Στην περίπτωση αυτή, θα προχωρήσει σε σχετική επικοινωνία με τους αντίστοιχους δημιουργούς. 

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΧΑΝΙΑ
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020