Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΧΑΝΙΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση "Βρετάννια-Παλλάς: Το Λυκόφως των Ειδώλων"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομαδική έκθεση "Βρετάννια-Παλλάς: Το Λυκόφως των Ειδώλων"

0.0
Περιγραφή
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον και το Ίδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς συνεργάζονται για την οργάνωση και την πραγματοποίηση της ομαδικής εικαστικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης "Βρετάννια - Παλλάς: Το Λυκόφως των Ειδώλων" που θα παρουσιαστεί για πρώτη ημέρα την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, από τις 11:00 έως τις 19:00, με ελεύθερη είσοδο, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον, Δρομόνερο, Χανιά, Κρήτη.

Τον συντονισμό της έκθεσης έχει ο Δρ Μεγακλής Ρογκάκος και την εικαστική επιμέλειά της έχουν ο Κος Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης, η Κα Γεωργία Δαμιανάκη, η Κα Γεωργία Κουρκουνάκη και ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Δημοσθένης Γαλλής, Νίκος Γιαβρόπουλος, Μάριον Ιγγλέση, Γιάννα Καλή, Στέλλα Καπεζάνου, Άρης Κατσιλάκης, Χάρης Κοντοσφύρης & Παναγιώτης Κυράτσης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Γεωργία Ματσαμάκη, Δημήτρης Μεράντζας, Άλκηστις Μιχαηλίδου, Ιωάννης Μονογυιός, Nicholas Moore, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Κωνστανίνος Παρδάλης, Κωνστανίνος Πάτσιος, Αγλαΐα Περράκη, Άρτεμις Ποταμιάνου, Νατάσσα Πουλαντζά, Ειρήνη Πουλιάσση, Βαγγέλης Ρόμπολας, Margot Roulleau-Gallais, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Άννα-Μαρία Σμυρνάκη, Άρις Στοΐδης, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, Shubba Taparia, Olga Tobreluts, Amikam Toren, Ricardo Cinalli, Μίλλυ Φλαμπουριάρη και Ken Howard.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση αποτελεί συνέχεια της έκθεσης "Η Βρεταννία του Προσαλέντη" που το Ίδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς οργάνωσε για το Φεστιβάλ Κέρκυρας 2018.

Πηγή έμπνευσης των έργων της έκθεσης είναι το ολόγλυφο σύμπλεγμα της Βρεταννίας που σχεδίασε ο γλύπτης Παύλος Προσαλέντης (1784-1837) και επιστέγαζε την πρόσοψη του Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα κατά την περίοδο 1823-1864.

Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται στη ρομαντική παράδοση του νεοκλασικισμού, που καλύπτει την περίοδο δράσης του Προσαλέντη και την αντιστοίχιση της Αθηνάς Παλλάδας με τη Βρεταννία, δύο θεών που είναι μάλλον συνυφασμένες. 

Ο υπότιτλος "Το Λυκόφως των Ειδώλων" αρμόζει ιδανικά αφού η Βρετανία στα τέλη του 20ού και στις αρχές του 21ου αιώνα, έπειτα από μια μακρά διαδρομή ως Βρετανική Αυτοκρατορία, φαίνεται να πνέει τα λοίσθια της δυναμικής της ιδιαίτερα μετά από την αμφιλεγόμενη αποχώρηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, κατασκευών και εγκαταστάσεων.

Ανοικτά κάθε Κυριακή από 11:00 έως 19:00 και έπειτα από προσυνεννόηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021