Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Τριήμερο αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες "Η Μικρά Ασία της Καρδιάς Μας"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Τριήμερο αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες "Η Μικρά Ασία της Καρδιάς Μας"

0.0
Περιγραφή
Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, "Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας" διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ), για πέμπτη συνεχή χρονιά στις 13, 14 & 15 Σεπτεμβρίου. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία ΙΜΙΩΝ (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Το τριήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, συναυλία, θεατρικά & μουσικά δρώμενα, καθώς και τη συμμετοχή συλλόγων που θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Μ. Ασίας.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων

13 Σεπτεμβρίου ώρα 20:30 "Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας"
Ημέρα Μνήμης – Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες 
- "Η Σμύρνη της καρδιάς μας". Προβολή βίντεο ιστορικού περιεχομένου και αρχειακού υλικού της ΕΡΤ, σε κείμενα - επιμέλεια Βασιλικής Λάζαρη.
"- Σμύρνη - Επιστροφή στις πατρίδες της καρδιάς μας". Ομιλία της Μ. Μαυραγάνη, προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Βούλας, "Απολλωνία"
- "Μη με λησμόνει" - Ιστορικό - μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με ζωντανή ορχήστρα και με τη συμμετοχή ηθοποιών και χορευτών, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά. Ένα ταξίδι μνήμης βασισμένο στην μουσική παράδοση της Μ. Ασίας και στον "Κοινό Λόγο", της Έλλης Παπαδημητρίου.
- "Μνήμες" Μουσικό-χορευτικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, με σκοπούς και τραγούδια από τη Σμύρνη έως την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη, με την ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, "Μνήμες". Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους τμήματα , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Βούλας, "Απολλωνία" και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρυάλη Βούλας

14 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00 "Δυνατά κάθε φορά"
Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και το Γιάννη Κότσιρα, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μεγάλες επιτυχίες της πολύχρονης καριέρας τους αλλά και αγαπημένα λαϊκά και μικρασιάτικα τραγούδια, με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, με εξαίρετους σολίστες μουσικούς.
Ώρα έναρξης 21:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

15 Σεπτεμβρίου ώρα:10.30 Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Βούλας
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ιωνίας

13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου - Παράλληλη εκδήλωση
Έκθεση φωτογραφίας , με τίτλο, "Πώς περνούσαμε στο μέτωπο.."
Έργα και ημέρες του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία 1919 – 1922, από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου σε επιλογή, επιμέλεια, παρουσίαση Στέφανου Χατζηστεφάνου.
Η έκθεση θα λειτουργεί στην Πνευματική Εστία (Ζέφυρου 2).
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017