Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

"Του Ουρανού τα Μυστικά"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Του Ουρανού τα Μυστικά"

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 105'

Το Σάββατο 16 και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, η ομάδα αφήγησης "Χείλια λένε παραμύθια" (Πέγκυ Καραγιάννη & Καλλιόπη Λιαδή) παρουσιάζει "Του ουρανού τα μυστικά" και μας καλεί στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Θησείο, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, να ταξιδέψουμε στον ουράνιο θόλο με μύθους, παραμύθια και μελωδίες γεμάτες αστερόσκονη.

Εφτά περιστέρια θα μεταμορφωθούν σε αστέρια. Ένα φτερωτό άλογο θα πετάξει πάνω από τη θάλασσα κι ο καβαλάρης του θα σώσει μια αλυσοδεμένη βασιλοπούλα. Ένας κυνηγός θα καυχηθεί ότι είναι καλύτερος από την Άρτεμη. Μία νύμφη θα κάνει την Ήρα να θυμώσει. Μια γυναίκα θα θυσιάσει κάτι από την ομορφιά της για να επιστρέψει ο αγαπημένος της. Ένα κασελάκι θα σπρώξει η θάλασσα μέχρι το παλάτι του ήλιου και η αγάπη δυο αδερφιών θα λάμπει αιώνια στον ουρανό. Τα βράδια, σαν κοιτάζουμε ψηλά, μας θυμίζουν τις ιστορίες τους.

Αρχαιοελληνικοί μύθοι, δύο λαϊκά παραμύθια, παραδοσιακά ναναρίσματα, που θα συνοδεύει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς με φλάουτο, νέυ, κιθάρα και μικρά κρουστά, θα μας μεταφέρουν στη σκηνή του ουρανού. Πρόκειται για ατμοσφαιρική διαδρομή και όλοι γινόμαστε συνταξιδιώτες με οδηγούς τα αστέρια.

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω και σε ενήλικες. Πραγματοποιείται κάτω από το θόλο του τηλεσκοπίου Δωρίδη.

Ακολουθεί παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο.

Αφήγηση – τραγούδι: Χείλια λένε παραμύθια (Πέγκυ Καραγιάννη - Kαλλιόπη Λιαδή)
Συμμετέχει ο μουσικός: Φώτης Μυλωνάς, φλάουτο, νέυ, κιθάρα, κρουστά

Διάρκεια: 60 λεπτά η αφήγηση και 45 λεπτά περίπου η αστροπαρατήρηση.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€ (μειωμένο 7,5€). Κρατήσεις θέσεων 210 3490160 και 210 3490036 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 15:00).
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020