Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Θέατρο
"Το σπίτι της Bernarda Alba" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Άβατον
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
"Το σπίτι της Bernarda Alba" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Άβατον
0.0
Περιγραφή
Ανακοίνωση
Οι παραστάσεις  ακυρώνονται!


Πόσο επίκαιρος είναι ο λόγος κάποιων καταπιεσμένων γυναικών; Ο λόγος αυτός είναι άραγε καθαρά γυναικείος; Και πόσο λυτρωτικός θα μπορούσε να είναι αν τον ακούγαμε από το στόμα των αντρών;  

Το γνωστό θεατρικό έργο του Λόρκα, δοσμένο διαφορετικά, μέσα από μια άλλη ματιά, τη ματιά των ανδρών που μπορούν να αρθρώσουν καλύτερα από ποτέ το γυναικείο λόγο στο σπίτι της Bernarda Alba. Οι αιώνια εγκλωβισμένες πρωταγωνίστριες του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα φοράνε παντελόνια για τρίτη χρονιά (…) και μας εισάγουν στον απόλυτα γυναικείο κόσμο με ένα μοναδικό τρόπο.  

Στο Θέατρο «Άβατον»  (Ευπατριδών 3,  Γκάζι), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (από 13 Φεβρουαρίου έως 18 Απριλίου 2013), παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Το σπίτι της Bernarda Alba» του Φ. Γκ. Λόρκα – που είναι σύγχρονος όσο ποτέ αναφορικά με την ελευθερία και την αλήθεια του έρωτα.

Μετά τον θάνατο του δεύτερου άντρα της, η χήρα και πρότυπο μάνας-δικτάτορα Μπερνάρντα αποφασίζει να κλειδωθεί σπίτι με τις πέντε κόρες της για να τηρήσει το πένθος και να προστατευθεί από τις κακές γλώσσες της περιοχής. Λογαριάζει όμως χωρίς τον Πέπε Ρομάνο, τον ισπανό προικοθήρα της εποχής, που τάζει γάμο στην μεγαλύτερη και λιγότερο ευπαρουσίαστη κόρη της, δημιουργώντας παράλληλα πειρασμούς και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
Μέσω της σκηνοθεσίας της Ζωής Ξανθοπούλου, αναδεικνύεται το κωμικό στοιχείο που ενυπάρχει ήδη στο κλασικό κείμενο χωρίς να χάνεται το συναίσθημα ή να μειώνεται η ένταση και η κορύφωση του δραματικού τέλους που οδηγεί στη λύτρωση.  

Συντελεστές:
Επιμέλεια Κειμένου – Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Ζωή Ξανθοπούλου  
Σκηνικά- Κοστούμια: Καλλιόπη Ζαφειροπούλου  

Παίζουν:
Μπάμπης Γαλιατσάτος,  Βασίλης Ζαϊφίδης, Δημήτρης Ζουμπούλης, Πάνος Ροκίδης, Μάρκος Σαρρής, Γιωργής Τσουρής, Αποστόλης Ψαρρός.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 10€     
Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεις: 210 3412689, 698 1982591.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017