Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

"Το νερό που σε καλεί" από την ομάδα Ludus

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Το νερό που σε καλεί" από την ομάδα Ludus

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 75'

Η ομάδα Ludus παρουσιάζει για 2η χρονιά την παιδική παράσταση "Το νερό που σε καλεί", ένα έργο-εγκώμιο στην αγάπη, εμπνευσμένο από τη "Νεράιδα" του Ζαν Ζιρωντού.

"Η Νεράιδα" του Γάλλου μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Ζαν Ζιρωντού (1882-1944) είναι ονειρόδραμα που απευθύνεται σε ενήλικες. Η δική τους προσέγγιση, διατηρεί την παραμυθένια του διάσταση, αλλά ταυτόχρονα προβάλλει διαχρονικές αλήθειες για την αγάπη, το σεβασμό προς τη φύση, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία. Στόχος είναι τα καθαρά μάτια των παιδιών να αναγνωρίσουν αυτές τις αξίες. "Το νερό που σε καλεί" αγγίζει και κάποιες πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης, όπως και το πρωτότυπο έργο. Ωστόσο, επινοήσαμε ένα αίσιο τέλος, όπου με ελεύθερη βούληση οι χαρακτήρες ορίζουν τη ζωή τους. Μ’ αυτό τον τρόπο θέλουν να στηρίξουμε την ελπίδα των παιδιών και την πίστη τους σε κάθε αλλαγή προς την προσωπική και συλλογική ευτυχία.

Το έργο πραγματεύεται τη σύνδεση δύο διαφορετικών κόσμων και κατ’ επέκτασιν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Από τη μια πλευρά, τα αιθέρια πλάσματα του νερού κι απ’ την άλλη οι υπόλοιποι ήρωες, εκπρόσωποι των ανθρώπων. Όλα ξεκινούν, όταν μια Νεράιδα συναντά έναν Ιππότη και ερωτεύονται. Η αγάπη τους δοκιμάζεται μέχρι να γίνει αποδεκτή. Μέσα από τα εμπόδια και τις δυσκολίες, στο τέλος υπερισχύει και η δύναμή της γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των δύο κόσμων.

Συντελεστές:
Κείμενο - σκηνοθεσία: Ομάδα Ludus
Μουσική: Σταματία Χωρεψιμά
Αφίσα: Σοφία Μπακιρτζή
Φωτογραφία: Τάσος Μπενετάτος

Παίζουν: Δανάη Αλυσανδράτου, Σταυρούλα Καρτσακλή, Ιωάννα Κοσσένα, Μηνάς Σπανάκης, Μάριος-Νέλσονας Ψαρόπουλος

Διάρκεια: 75 λεπτά (με διάλειμμα). 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Εισιτήρια

8€ (κανονικό), 6€ (μειωμένο) 

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020