Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Δωρεάν
Tilemachos Mousas Farm + DImosthenis Agrafiotis live + free sunday bbq
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Tilemachos Mousas Farm + DImosthenis Agrafiotis live + free sunday bbq
0.0
Περιγραφή

Στη συνέχεια του κύκλου “Instant Composing” όπου ο Τηλέμαχος Μούσας και η “φάρμα” του αυτοσχεδίασαν με περφόρμερς όπως ο Damo Suzuki, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Jerome Rothenberg κ.α. παρουσιάζουν τον ποιητή και performer Δημοσθένη Αγραφιώτη σε μια εκρηκτική βραδιά αυτοσχεδιασμού Jazz & Ποίησης.

 

Στο ερώτημα «ποιο είναι το μέλλον της μουσικής τζαζ;» ο Leo Smith απάντησε ότι «η τζαζ θα αποικήσει κάθε είδους μουσικής και τέχνης». Με μιαν άλλη έκφραση, η τζαζ- θα είναι «φυσικό», «αναμενόμενο»- να βρίσκεται σε κάθε μουσική ή καλλιτεχνική πρακτική, όπως δηλαδή η πληροφορική βρίσκεται σε κάθε δράση (και μηχάνημα) της σύγχρονης ζωής. Θα μπορούσαμε ίσως να διατυπώσουμε τα ίδια ερωτήματα για την ποίηση. Η αλληλόδραση τζαζ και ποίησης έχει ήδη μια ιστορία κι οπωσδήποτε θα έχει μέλλον λαμπρόν. Το θέμα δεν είναι εδώ αν οι ποιητές αγαπούν την τζαζ ή αν εμπνέονται από αυτήν. Η πρόκληση είναι πιο σύνθετη: πώς τα δύο εγχειρήματα ανταλλάσσουν διαδικασίες και στρατηγήματα στην παραγωγή των αντίστοιχων καλλιτεχνικών προϊόντων; Πώς ο ήχος και το νόημα των λέξεων ενεργοποιούν τη μουσική φρασεολογία της μουσικής τζαζ; Πώς οι ρυθμοί της τελευταίας συνεργάζονται ή όχι με τους ρυθμούς των ποιητικών κατασκευών;

 

Πώς το στοιχείο της προφορικότητας διαχέεται στην ποίηση και τη μουσική τζαζ; Πώς η θεματική των τραγουδιών αλληλεπιδρά στην σύζευξη ποίησης και τζαζ; Πώς η τζαζ οδηγεί την ποίηση σε πιο επιτελεστικά μονοπάτια; Τι μπορεί να είναι το «Τζαζ – ποίημα»(jazz poem /jazz related poems); Το περιοδικό “Jazz and Poetry” που εκδίδει ο Steve Dickison στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ καταγράφει την αλληλοτομή των δυο καλλιτεχνικών συμπάντων, παρουσιάζοντας απόπειρες και περιπτώσεις συνεργασιών ποιητών και μουσικών. Επίσης παρουσιάζει δοκίμια για τη σύζευξη των δυο εκφραστικών δυνατοτήτων. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες κοινές προσπάθειες και η ανέλιξή τους στο χρόνο αποτελούν την εγγύηση για τη γονιμότητα της σύμπλεξης ποίησης και τζαζ.

 

Η εκδήλωση «Τζαζ, ποίηση» θα είναι ευκαιρία για μια αναδρομή στην ιστορία αλλά κυρίως ένα άνοιγμα για το μέλλον των δυο επιτελεστικών (Performative) καλλιτεχνικών πεδίων.

 

Δημοσθένης Αγραφιώτης: ποιητής_επιτελεστής (performer)

Τηλέμαχος Μούσας: ηλ. κιθάρα, theremin

Νίκος Γιούσεφ: ηλ. μπάσο, μουσικό πριόνι

Χρήστος Λιάτσος: ντραμς

Ilan Manouach: tenor sax

Λάμπρος Πηγούνης: live electronics

 

Κυριακή 12 Ιουνίου στις 21:30 (bbq στις 19:00).


Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017