Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

Θεατρικά αναλόγια νέων ελληνικών έργων για εφήβους στο Εθνικό Θέατρο

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Θεατρικά αναλόγια νέων ελληνικών έργων για εφήβους στο Εθνικό Θέατρο

0.0
Περιγραφή
Τέσσερα νέα έργα για εφήβους πρόκειται να παρουσιαστούν με τη μορφή Αναλογίων την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Κτήριο Τσίλλερ. Πρόκειται για τους καρπούς του προγράμματος "Νέες Φωνές", και ειδικότερα του Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το Εφηβικό Θέατρο, μίας από τις πρωτοβουλίες που υλοποίησε το Εθνικό Θέατρο με στόχο αφενός την παραγωγή σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου για νέους και αφετέρου την υποστήριξη νέων συγγραφέων αλλά και την περαιτέρω εξέλιξη στο είδος αυτό ήδη αναγνωρισμένων συγγραφικών φωνών.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα εξής έργα: Πεντάστερο της Μαρίας Γιαγιάννου, Το όνομα μου είναι Μ. του Σταύρου Γιαννουλάδη, Καμπ της Ειρήνης Δερμιτζάκη και Χαμένοι θησαυροί της Μαρίας Παπαλέξη.

Τη σκηνοθεσία των σκηνικών αυτών αναγνώσεων έχουν αναλάβει δύο απόφοιτοι της Σχολής Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, ο Νικόλαος Λαμπάκης και η Ελένη Παππά.

Οι τέσσερις συγγραφείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα άντλησαν έμπνευση και συγγραφικά "καύσιμα" και από την αλληλεπίδρασή τους με σχολικές μονάδες (κάθε συγγραφέας ήρθε σε επαφή με πέντε συνολικά σχολικές μονάδες), καθώς πραγματοποίησαν μια σειρά συναντήσεων σε σχολεία, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους έφηβους και να εμπλουτίσουν με πολύτιμο υλικό και ιδέες τη συγγραφή των νέων αυτών θεατρικών έργων.

Πρόγραμμα:
Παρασκευή 12/04

Το όνομά μου είναι Μ.
του Σταύρου Γιαννουλάδη
Σκηνοθεσία: Νικόλας Λαμπάκης
Μουσική: Χρυσάνθη Τσουκαλά

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χρήστος Δαλκυριάδης (Αστυνομικός Β’, Πατέρας), Ιώ Λατουσάκη (Άλεξ), Τίτος Πινακάς (Μ.), Δήμητρα Σταύρου (Αστυνομικός Α’), Χρυσάνθη Τσουκαλά (Ψυχολόγος)

Πεντάστερο
της Μαρίας Γιαγιάννου
Σκηνοθεσία: Νικόλας Λαμπάκης
Μουσική: Χρυσάνθη Τσουκαλά

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χρήστος Δαλκυριάδης (Τζόνι, Άνδρας στη γκαρνταρόμπα), Ιώ Λατουσάκη (Λυδία), Τίτος Πινακάς (Στέλιος, Πατέρας Πολυξένης, Γιατρός), Δήμητρα Σταύρου (Πολυξένη, Μητέρα Πολυξένης), Χρυσάνθη Τσουκαλά (Μένη, Γυναίκα με το τραπεζομάντηλο)

Σάββατο 13/04
Χαμένοι Θησαυροί
της Μαρίας Παπαλέξη
Σκηνοθεσία: Ελένη Παππά

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ασημίνα Αναστασοπούλου (Αλεξάνδρα / Αλεξάνδρα Φωτιάδου, κατόπιν Αρμενιάδου), Αντώνης Γκρίτσης (Πέτρος Εφίμογλου / Γιώργος Κούσουλας / Κλέων Αρμενιάδης), Εμμανουέλα Μαγκώνη (Αλεξάνδρα Φωτιάδου, κατόπιν Αρμενιάδου, Ερατώ Περραιβού / Αλεξάνδρα Εφίμογλου κατόπιν Κούσουλα), Βασίλης Ντάρμας (Οδυσσέας)

Καμπ
της Ειρήνης Δερμιτζάκη
Σκηνοθεσία: Ελένη Παππά

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ασημίνα Αναστασοπούλου (Όλγα), Αντώνης Γκρίτσης (Ντράμερ), Βασίλης Ντάρμας (Παύλος), Εμμανουέλα Μαγκώνη (Οικονόμος)

Η Ευτυχία Χαραλαμπάκη συνεργάστηκε ως δραματολόγος και στα τέσσερα θεατρικά Αναλόγια.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου που θα είναι διαθέσιμα στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτήριο Τσίλλερ.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo