Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα
"Τα εν Δήμω… εν δήμω"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
"Τα εν Δήμω… εν δήμω"
0.0
Περιγραφή
Μετά τις επιτυχημένες ξεναγήσεις του Δεκεμβρίου, συνεχίζεται τον Ιανουάριο (Σάββατο 12 και 19 Ιανουαρίου) η δράση "Τα εν Δήμω … εν δήμω", με την οποία το Ιστορικό Αρχείο του δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων και της "Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" δήμου Αθηναίων, ξεναγεί το κοινό στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στη συλλογή χειρογράφων με τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Το Δημαρχείο της Αθήνας ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό και μοιράζεται αρχειακές μαρτυρίες από τα πεπραγμένα του Δήμου στο πέρασμα του χρόνου. Οι επισκέπτες περιηγούνται στην αρχιτεκτονική, στις μνημειακές τοιχογραφίες των Φ. Κόντογλου και Γ. Γουναρόπουλου, στη συλλογή μικρογλυπτικών ομοιωμάτων των Δημάρχων, σε βιτρώ, γλυπτά και ζωγραφικά έργα. Γνωρίζουν ακόμα την ιστορικότητα του θεσμού και εξοικειώνονται με τις λειτουργίες της αυτοδιοίκησης μέσα από τη συλλογή των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδική ξενάγηση προσφέρεται και για τα παιδιά που, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνουν ρόλους, ως "αρχιτέκτονες", "καλλιτέχνες", αλλά και ως "δημοτικοί σύμβουλοι"!

Οι προηγούμενες ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, μικρών και μεγάλων, που περιηγήθηκαν στο εσωτερικό του Δημαρχείου και ήταν αφορμή για ανακαλύψεις, παιχνίδι, συζητήσεις, απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις. Οι επόμενες ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου και το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Ξενάγηση για παιδιά (8 - 12 ετών) και διαδραστικό πρόγραμμα: 10:00-11:30.
Ξενάγηση για ενήλικες: 12:00 - 14:00.

Επιμέλεια-σχεδιασμός: Ζέττα Αντωνοπούλου, προϊσταμένη Ιστορικού αρχείου Δ.Α. Διερμηνεία: Βασιλική Σφήκα, Αναστάσιος Ουσταμπασίδης.

Δείτε που παίζεται (0)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017