Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
-
Στέφανος Δασκαλάκης έκθεση ζωγραφικής "Άνθρωποι"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
-
Κατηγορίες
Στέφανος Δασκαλάκης έκθεση ζωγραφικής "Άνθρωποι"
0.0
Σύνοψη

Περίπου 30 μεγάλα πορτρέτα σε λάδι του Στέφανου Δασκαλάκη, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μέχρι σήμερα, παρουσιάζονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένα στο Μουσείο Μπενάκη.

 

Οι κατά πλειοψηφία ολόσωμες μορφές των έργων αυτών αποτελούν τη συνέχεια μιας ζωγραφικής πορείας που ξεκίνησε από τα εσωτερικά δωματίων της δεκαετίας του ’80 και τις μεγάλες νεκρές φύσεις του ’90, με κοινό άξονα πάντα τη ζωγραφική με μοντέλο, έμψυχο ή άψυχο, στον κλειστό χώρο του εργαστηρίου.

 

Τα πορτρέτα της έκθεσης αυτής φανερώνουν όχι την εμμονή με την πιστότητα της αναπαράστασης αλλά το πώς ο Δασκαλάκης συναντά μέσα από την απτή πραγματικότητα που έχει μπροστά του, μια άλλη, εσωτερική πραγματικότητα – τη δική του και του μοντέλου του. Μέσα από την αγάπη για την ίδια την ύλη της ζωγραφικής, η οποία έχει έντονη παρουσία σε πολλά από τα πορτρέτα αυτά με την παχιά πάστα λαδιού, οι ζωγραφισμένες μορφές γίνονται υπαρκτές σωματικές παρουσίες που αιωρούνται μεταξύ φυσικού και ζωγραφικού –ανάμεσά μας– θέτοντας έντονα ερωτήματα γύρω από τα ζητήματα της ομοιότητας, του ορατού, και του πνευματικού στην τέχνη.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Ελισάβετ Πλέσσα

Εγκαίνια: 02/12/2013, ώρα 20:00.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Ξεναγήσεις
Ξενάγηση από τον καλλιτέχνη κάθε Σάββατο και προβολή του ντοκιμαντέρ «Στέφανος Δασκαλάκης: Σχόλια σε ένα πορτρέτο», 2006 (από την εκπομπή «Παρασκήνιο», σκηνοθεσία Λάκης Παπαστάθης) στο Αμφιθέατρο (επιβάρυνση εισιτηρίου €2).
Ξενάγηση, ώρα 11:00
Προβολή, ώρα 12:00

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, αίθριο κεντρικού κτηρίου, ώρα 19:30
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Στέφανος Δασκαλάκης: Σχόλια σε ένα πορτρέτο», 2006 (από την εκπομπή «Παρασκήνιο», σκηνοθεσία Λάκης Παπαστάθης).
Διάρκεια ντοκιμαντέρ: 44' 50''.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ομιλία του σκηνοθέτη σχετικά με την εμπειρία της ταινίας και συνομιλία του με τον Στέφανο Δασκαλάκη.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, εντός του εκθεσιακού χώρου
(η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί προσεχώς)
«Το πορτρέτο στη ζωγραφική και τη φωτογραφία», με συνομιλητές τον ζωγράφο Στέφανο Δασκαλάκη και τον φωτογράφο Πλάτωνα Ριβέλλη.

Δείτε που παίζεται (0)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Εισιτήρια 5€, 3€. (+ 2€ αν θέλετε να συμμετέχετε στην ξενάγηση).

Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017