Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
-
Σταμάτης Πολενάκης “χαρτοπετσέτες”
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
-
Κατηγορίες
Σταμάτης Πολενάκης “χαρτοπετσέτες”
0.0
Σύνοψη

Η έκθεση, τα εγκαίνια τη οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19.30, είναι η τρίτη που πραγματοποιεί ο Σταμάτης Πολενάκης και αποτελεί μελέτη στο έργο του μεγάλου εικαστικού Γιόσεφ Άλμπερς. Κατά κύριο λόγο ο δημιουργός εμπνέεται από το έργο του Άλμπερς και δημιουργεί γεωμετρικά μοτίβα, σχέδια και συνθέσεις σχημάτων, τις οποίες παραλλάσσει με έντονα χρώματα - κι όλα τούτα πειραματιζόμενος σε χαρτοπετσέτες.

 

Όπως αναφέρει η κριτικός τέχνης Χάρις Κανελλοπούλου «…ο Πολενάκης προχωρεί στις δικές του συνθέσεις σχημάτων, τις οποίες παραλλάσσει με έντονα χρώματα, στοχεύοντας να πειραματιστεί κι αυτός με τη σειρά του με το πώς αντιλαμβανόμαστε τις εικόνες με τα μάτια μας, μέσα από τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ επιπέδων και τονικών αποχρώσεων. Μέσα από αυτές τις δοκιμές, ο Πολενάκης προτείνει θέματα και σχηματισμούς που καταγράφονται με μια πληθώρα οπτικών και αισθητικών λύσεων, οξύνοντας τόσο τη λογική προσέγγιση όσο και την ευχαρίστηση που μπορούμε να αντλήσουμε από ένα έργο. Οι γραμμές και τα χρώματα λειτουργούν αφαιρετικά και δημιουργούν φιγούρες που προτρέπουν τον θεατή να αναζητήσει τα συναισθήματα και την εσωτερική τους ένταση. Άλλωστε μέσα από την απλότητα του σχεδίου πηγάζει ένας έντονος συναισθηματικός πλούτος και εσώτερες σκέψεις, που επιτρέπουν πολλαπλές αναγνώσεις».

 

Δεν είναι όμως μόνο οι χαρτοπετσέτες, αλλά και πολλά άλλα ευτελή υλικά, πάνω στα οποία θα ανακαλύψουμε σχεδιάσματα. Κομμάτια εφημερίδων ή σελίδες σημειώσεων γεμίζουν από εκφραστικά έργα, που μας επιτρέπουν να αναγνώσουμε μύχιες σκέψεις και έντονα συναισθήματα.

 

Σε άλλα έργα που επίσης παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή, ο Σταμάτης Πολενάκης καταθέτει μία σειρά από πρόσωπα και φιγούρες που γεμίζουν το χαρτί με τον πλούτο των συναισθημάτων τους, όντας σε απόλυτη αντίθεση με την αφαιρετική απεικόνιση και τις αδρές γραμμές. Όπως ο ίδιος - ο αυτοδίδακτος - καλλιτέχνης παρατηρεί, ξεκινά και δημιουργεί αυθαίρετα, και μάλλον διαισθητικά, κι είναι αυτή η ευχάριστη χωρίς κανόνες, αυθαιρεσία, που τον ταλαιπωρεί ευχάριστα και τον οδηγεί στο τελικό αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017