Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Sonke ατομική έκθεση "Blaue Reiter"

Δωρεάν εκθέσεις

Sonke ατομική έκθεση "Blaue Reiter"

0.0
Περιγραφή
Μια νέα ενότητα έργων, όπου πρωτοστατούν τα καρουζέλ, παρουσιάζει ο Sonke στην ατομική του έκθεση, με τίτλο "Blaue Reiter" ("Γαλάζιος Καβαλάρης") που φιλοξενείται στον χώρο τέχνης G.E. Kapopoulos στο Μοναστηράκι από τις 19 Οκτωβρίου. 

Ο Sonke αισθάνεται οικεία σ' αυτήν την down town πλευρά της Αθήνας, εκεί όπου ανθεί το street art, του οποίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους στη χώρα μας. Το curating της έκθεσης υπογράφει η Νίκη Καποπούλου.

Ο σύγχρονος καλλιτέχνης, με την ποπ αρτ αισθητική, στον νέο κύκλο δουλειάς του, καταβυθίζεται στην παιδική του ηλικία, ανασύρει μνήμες από το λούνα-παρκ και στέκεται ιδιαίτερα στα καρουζέλ που στροβιλίζονται αρμονικά, για να μας οδηγήσουν σε κόσμους ονειρικούς. Το μπλε άλογο έρχεται να γίνει το όχημα απόδρασης, ένα δυνατό σύμβολο κίνησης και αναγέννησης που σηματοδοτεί την ελευθερία και την ψυχική ανάτασή μας.

Οι έφιππες κοπέλες με τα ξέπλεκα μαλλιά και οι αναβάτες με τα σπαθιά γίνονται οι εκφραστές της ανεμελιάς. Ωστόσο οι μορφές παραμένουν μελαγχολικές, καθώς τα πρόσωπα γέρνουν στο πλάι και τα μάτια παραμένουν κλειστά. Τα χρώματα είναι έντονα, σαν τους μαρκαδόρους της παιδικής ιχνογραφίας. Ο Sonke δίνει χρώμα στα καρουζέλ και τα άλογα του, κρατώντας το ασπρόμαυρο για τις φιγούρες του. Άλλες φορές στη θέση του αλόγου βάζει ένα αυτοκινητάκι ή αεροπλανάκι, αγαπημένα σύμβολα της παιδικής ηλικίας. Τα πουλιά που πετούν γύρω τους, γίνονται ένα με τα καρουζέλ του και συνδέουν τους κύκλους δουλειάς του καλλιτέχνη.

Ο Sonke κάνει μια νοητή, ασυνείδητη, συνάντηση με τον Καντίνσκι και το κίνημα του "Γαλάζιου Καβαλάρη", εκατό και πλέον χρόνια μετά την ίδρυση του, αποδεικνύοντας ότι η μεγάλη τέχνη ανατροφοδοτείται, γεννά νέες εμπνεύσεις που γεφυρώνουν το παρελθόν με το μέλλον.

Έναρξη έκθεσης: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου (Από τις 11.00 – 21.00)

Δείτε που παίζεται (1)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (5)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Δευτέρα 10:00 - 15:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 15:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00
Σάββατο 10:00 - 16:00
Κυριακή 10:00 - 16:00

19 Οκτωβρίου 2020 - 1 Νοεμβρίου 2020

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020