Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Σεμινάριο υποκριτικής "Από τον αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό κείμενο" της Κατερίνας Ζαχαριουδάκης

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Σεμινάριο υποκριτικής "Από τον αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό κείμενο" της Κατερίνας Ζαχαριουδάκης

0.0
Περιγραφή
Η ηθοποιός Κατερίνα Ζαχαριουδάκη, στον φιλόξενο χώρο του st.ART στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργεί έναν θεατρικό πυρήνα και παρουσιάζει σε αυτή την ενότητα τα βασικά στοιχεία του αυτοσχεδιασμού, τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ένας ηθοποιός επί σκηνής αλλά και ότι αφορά τον ξεχωριστό κόσμο του θεάτρου.

Η ομαδικότητα και η δουλειά ενός συνόλου κατέχει βασικό ρόλο στο θέατρο. Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και θεατρικού παιχνιδιού (συγκέντρωση, χαλάρωση, απελευθέρωση κίνησης κτλ) χτίζεται η συνεργασία και η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Παράλληλα όμως, ανακαλύπτουν και τα ατομικά τους εκφραστικά μέσα, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο την προσωπικότητά τους και την ίδια την ομάδα.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά πώς δουλεύουμε ένα θεατρικό κείμενο (μονόλογος, απόσπασμα σκηνής κτλ) και πώς εντάσσονται όλες οι ασκήσεις και οι αυτοσχεδιασμοί μέσα σε αυτό, ανακαλύπτοντας οι ίδιοι και χτίζοντας με αυτό τον τρόπο μόνοι τους τον θεατρικό χαρακτήρα ενός έργου.

Στόχος του βιωματικού αυτού σεμιναρίου είναι η εκμάθηση των βασικών στοιχείων και τεχνικών που συνθέτουν τον κόσμο του θεάτρου και πώς μπορεί ο καλλιτέχνης να ανακαλύψει την δική του θέση και τον εαυτό του επί σκηνής και να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. 

Απευθύνεται σε ηθοποιούς, performers, σπουδαστές δραματικών σχολών αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τα βασικά στοιχεία της σκηνής , να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα και να διεισδύσουν στη μαγεία του θεάτρου.

Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν μικρές σκηνές από έργα που οι ίδιοι θα έχουν γράψει, μέσα από τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν.

Σημειώσεις:
- Βεβαίωση συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο.
- Παρέχονται σημειώσεις και βιβλιογραφία. 
- Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φοράνε άνετα ρούχα και έξτρα κάλτσες.
- Η βιντεοσκόπηση ή η ηχογράφηση απαγορεύεται.

Διδακτέες ώρες: 5 συνολικά

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Κόστος συμμετοχής: 30€
Φοιτητές / άνεργοι : 20€ (απαραίτητη η προσκόμιση παραστατικών)
Παρέχεται έκπτωση 20% για 2 άτομα μαζί

Δηλώσεις συμμετοχής: 6936555719 & ka[email protected]

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017