Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
-
Robert Wilson: Video Portraits
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
-
Κατηγορίες
Robert Wilson: Video Portraits
0.0
Σύνοψη

Η Στέγη παρουσιάζει τα Video Portraits του διάσημου σκηνοθέτη, εικαστικού και σκηνογράφου Robert Wilson. Την έκθεση, που θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 5 Απριλίου έως τις 7 Ιουλίου 2013, επιμελείται η Μαριλένα Β. Καρρά, Υπεύθυνη του Τομέα Εικαστικών Τεχνών της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

 

Ο Robert Wilson είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, ένας πραγματικά πολύπλευρος καλλιτέχνης. Έχοντας ασχοληθεί κατά καιρούς με τη χορογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την performance, επικέντρωσε τη δημιουργικότητά του στη σκηνοθεσία, χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ τις εικαστικές τέχνες. Στο πλαίσιο αυτό, συνέλαβε και σκηνοθέτησε, στο διάστημα 2004-2009, 60 περίπου Video Portraits (ορισμένα από αυτά σε πολλαπλές εκδοχές).

Στον εκθεσιακό χώρο, αλλά και σε άλλα σημεία του κτηρίου της Στέγης, θα παρουσιαστεί ολόκληρη η σειρά Video Portraits του Wilson, που αποτελούν μία ιδιότυπη μορφή τέχνης, η οποία συνίσταται στο διάλογο μεταξύ φωτογραφίας, κινηματογράφου, λογοτεχνίας και μουσικής, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ένα σχόλιο στην ιστορία της προσωπογραφίας ως εικαστικού είδους.

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σε πρώτη παγκόσμια προβολή οι εντελώς νέες εκδοχές τριών Video Portraits: Juliette Binoche, Sean Penn, Horned Frog, των οποίων η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση.

 

 

Παράλληλη δράση:

Διαδραστικές ξεναγήσεις και εργαστήρια στην έκθεση του Robert Wilson

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από αρχές Απριλίου έως μέσα Ιουνίου 2013

10:00-12:00

Εκθεσιακός χώρος

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης στη Στέγη διοργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει διαδραστική ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο (με ενεργό συμμετοχή των μαθητών) και εργαστήριο, όπου οι μαθητές φτιάχνουν το δικό τους έργο τέχνης, το οποίο παίρνουν μαζί τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμόζεται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και τη δυναμική της κάθε ομάδας, ενώ όλα τα προγράμματα έχουν κύριο γνώμονά τους τη συζήτηση και την εξερεύνηση διαφορετικών υλικών και τεχνικών.

 

Απευθύνεται σε:

Μαθητές από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄ Γυμνασίου

Για μαθητές Λυκείου, μόνο ξενάγηση. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από την υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, Μυρτώ Λάβδα.

 

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Εισιτήρια: 8€ | Μειωμ. 4€ για την έκθεση.

 

Κόστος για την παράλλη δράση: 3€ ανά μαθητή(περιλαμβάνεται και το εργαστήριο).

Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017