Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Μουσική

Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη

0.0
Περιγραφή
Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη σε έργα Σοπέν και Μπραμς

"…ο Σοπέν δεν είναι ούτε Πολωνός, ούτε Γάλλος, ούτε Γερμανός… έχει μια υψηλή καταγωγή, προέρχεται από την γη του Μότσαρτ, του Ραφαήλ, του Γκαίτε. Η αληθινή του πατρίδα είναι το ονειρικό βασίλειο της ποίησης… όταν αυτοσχεδιάζει στο πιάνο, μου φαίνεται ότι ένας συμπατριώτης από την αγαπημένη μου πατρίδα με επισκέπτεται και μου διηγείται τα πιο περίεργα πράγματα που συνέβησαν εκεί κατά την διάρκεια της απουσίας μου"

Έτσι περιγράφει ο ποιητής Heinrich Heine τη μουσική του Σοπέν και έτσι την αντιλαμβάνεται ο πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης που θα επιχειρήσει να την ερμηνεύσει με δυο πολωνέζες και δυο σκέρτσα- "ιστορίες", στο πρώτο μέρος της συναυλίας στον Πολυχώρο του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών , στις 20.00 το βράδυ.

Στο δεύτερο μισό, θα ακουστεί το περίφημο έργο "Παραλλαγές σε ένα θέμα του Παγκανίνι" του Γιοχάνες Μπραμς. Στην περίπτωση του Γερμανού συνθέτη, η αναζήτηση της πατρίδας δεν ταυτίζεται με την ποίηση αλλά με τον έρωτα: η αφοσίωσή του στην Κλάρα Σούμαν, σύμβολο ενός διαρκούς νόστου και μιας άλλης πατρίδας τον κυριεύει και τον καθοδηγεί.

Το θέμα της συναυλίας στρέφεται γύρω από την αναζήτηση μιας ιδέας, έτσι όπως αυτή άλλοτε γίνεται πατρίδα, άλλοτε γυναίκα και καθορίζει τις μοίρες των ανθρώπων.

Πρόγραμμα Ρεσιτάλ:
Frédéric Chopin
Polonaise Op.61
Polonaise Op.44
Chopin Scherzo Op.31 No.2
Chopin Scherzo Op.39 No.3

Johannes Brahms
Variations on a Theme of Paganini Op.35
Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€,  μαθητές μέχρι 18 ετών: 8€

Πληροφορίες – κρατήσεις ηλεκτρονικά στο www.pianoplusfestival.gr ή τηλεφωνικά στο 210 3460830 καθημερινά 8:00 με 14:00  

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017