Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Σινεμά
Προβολή ντοκιμαντέρ "Στο σώμα της" του Ζαχαρία Μαυροειδή
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Προβολή ντοκιμαντέρ "Στο σώμα της" του Ζαχαρία Μαυροειδή
0.0
Περιγραφή
Μετά την πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επιτυχημένες προβολές στο NYC Greek Film Festival, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest, στις Νύχτες Πρεμιέρας και στο Burgas International Film Festival όπου βραβεύτηκε με Ειδική Μνεία, το ντοκιμαντέρ του Ζαχαρία Μαυροειδή "Στο σώμα της" έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος για δύο προβολές. 

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσουν συζητήσεις ανοιχτές στο κοινό ανάμεσα στον σκηνοθέτη και εκλεκτούς καλεσμένους:

• Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου οι σκηνοθέτες Εύα Στεφανή και Άγγελος Φραντζής θα προσεγγίσουν την έννοια της παρατήρησης ως εργαλείο της κινηματογραφικής γλώσσας τόσο στο ντοκιμαντέρ και όσο στη μυθοπλασία.

• Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου η μοντέζ και θεωρητικός Ηλέκτρα Βενάκη και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος θα διερευνήσουν την θεματική της εκτός κάδρου αφήγησης. 

• Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου καλεσμένες θα είναι η καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής Κλαίρη Παλυβού και η καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας Ίρις Τζαχίλη. Οι δύο ομιλήτριες, επικεφαλής ερευνητικού προγράμματος με αντικείμενο την Θηρασιά μέρος του οποίου αποτελεί και η ανασκαφή στην θέση της Μονής της Κοίμησης, θα προσεγγίσουν το τρίπτυχο χώρος – τόπος – μνήμη.

• Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η μουσικός Μάρθα Μαυροειδή και η εθνολόγος Μιράντα Τερζοπούλου θα διερευνήσουν την θέση των μύθων και των ονείρων στην λαϊκή παράδοση.

• Το Σάββατο 9/2 ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Φίλιππος Κουτσαφτής (Αγέλαστος Πέτρα, Αρκαδια Χαίρε) και η φωτογράφος του ντοκιμαντέρ Ζωή Μαντά θα συζητήσουν για το βίωμα της κινηματογράφησης του υπαρκτού.

• Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, καλεσμένοι στην συζήτηση που ακολουθεί την προβολή είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής Ιωάννα Μπεργιαννάκη και ο ψυχίατρος Κανέλλος Κιούλος. Μαζί με τον Ζαχαρία Μαυροειδή θα προσεγγίσουν την θέση της πίστης και της θρησκείας στην πολιτισμική ψυχολογία. 

Συντελεστές:>Σκηνοθεσία & Σενάριο: Ζαχαρίας Μαυροειδής
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ζωή Μαντά
Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου
Ήχος: Κώστας Φυλακτίδης
Color grading: Μάνος Χαμηλάκης / 235
Σχεδιασμός αφίσας: Pi6
Παραγωγή: Ζαχαρίας Μαυροειδής, Βίκυ Μίχα, BOO Productions, ΕΡΤ Α.Ε.

Σύνοψη r>Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, οι τελευταίοι εναπομείναντες "δεκαπεντάριδες" επιστρέφουν στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Για δύο βδομάδες προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των νεκρών και υπέρ υγείας των ζωντανών προετοιμάζοντας παράλληλα τη Μονή για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τον υπόλοιπο χρόνο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη στην άλλη μεριά του ηφαιστείου. 

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017