Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Περιοδική έκθεση "Γλυπτική και Νόμισμα στο πνεύμα του Ολυμπισμού"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
εγκατάσταση (Εκθέσεις)

Περιοδική έκθεση "Γλυπτική και Νόμισμα στο πνεύμα του Ολυμπισμού"

0.0
Περιγραφή
"H γόνιμη συνεργασία του Νομισματικού Μουσείου με την εικαστικό Αφροδίτη Λίτη, στην έκθεση "Οι Γλαύκες και η Αθηναϊκή Δημοκρατία", που αποτέλεσε ένα διαπολιτισμικό διάλογο ανάμεσα σε αρχαία τέχνεργα και σύγχρονα έργα τέχνης, καθώς και η διαδραστική παρουσίαση του Νομισματικού Μουσείου στους φοιτητές των Εργαστηρίων Γλυπτικής της ΑΣΚΤ και Καλών Τεχνών και Σχεδίου του Πανεπιστημίου της Χάλλε, από το Δρ Γεώργιο Κακαβά, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για την πραγματοποίηση νέας περιοδικής έκθεσης με τίτλο "Γλυπτική και Νόμισμα στο πνεύμα του Ολυμπισμού". 

Η Έκθεση εντάσσεται στον παγκόσμιο εορτασμό της "Ολυμπιακής Ημέρας", που ευαγγελίζεται τη συνεργασία και την ευγενική άμιλλα ανθρώπων και φορέων.

Στις 26 Ιουνίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι, το Νομισματικό Μουσείο ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις της εποχής μας υποδέχεται με χαρά και φιλοξενεί συμβολικά στις εστίες του Ιλίου Μελάθρου τις εμπνευσμένες δημιουργίες νέων ταλαντούχων Ελλήνων και Γερμανών φοιτητών. Τα επιλεγμένα έργα προέρχονται από το Γ΄ Εργαστήριο Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αφροδίτη Λίτη και το Εργαστήριο Γλυπτικής και Installation του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών και Σχεδίου της Χάλλε με υπεύθυνη την καθηγήτρια Stella Geppert. Την επιμέλεια από πλευράς του Μουσείου ανέλαβαν ο Διευθυντής Γεώργιος Κακαβάς και η Τμηματάρχης Δρ. Αναστασία Ράμμου.

Πρόκειται για μία σπουδή στο πλαίσιο των καλών καλλιτεχνικών πρακτικών σε δημόσιους χώρους και κτίρια, που εφαρμόζουν με επιτυχία τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα".
Γεώργιος Κακαβάς Διευθυντής του Μουσείου.

Εγκαίνια: 26 Ιουνίου 2019 στις 12.00

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3
(για το χρονικό διάστημα 1 Απριλίου 2019 - 31 Οκτωβρίου 2019)
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €15, Μειωμένο: €8
15€ Ενιαίο εισιτήριο για 4 δημόσια Μουσεία
Ισχύει για: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Επιγραφικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο


Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020