Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Παιδί
Παραστάσεις Καραγκίοζη
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Παραστάσεις Καραγκίοζη
0.0
Περιγραφή
Ο Καραγκιόζης του Θανάση Σπυρόπουλου θα παίζει όλο το χειμώνα με το θίασο του στα δύο ιδιόκτητα θέατρα που έχει, το Σπυροπούλειο, που βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου 37, Αγ. Ανάργυροι και το Παραδοσιακό του Θέατρο Σκιών, στην οδό Λαμπρινής και Έρσης 9, στο Γαλάτσι.

Στους χώρους των παραστάσεων λειτουργούν επίσης και Μουσείο του θεάτρου σκιών αλλά και έκθεση από φιγούρες και σκηνικά του ιδίου και άλλων μεγάλων που πέρασαν στην αιωνιότητα με την μεγάλη αγάπη τους για το θέατρο αυτό. Ενδεικτικά ονόματα: Βασίλης Ανδρικόπουλος (Βασίλαρος), Αβραάμ Αντωνάκος, Θούγας, Φρίξος Γαζεπίδης και άλλων πολλών που δεν είναι πια στη ζωή, αλλά θεωρούνται σταθμοί στην πορεία του ελληνικού Καραγκιόζη.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αγοράσουν φιγούρες καραγκιόζη, μπερντέδες (σκηνές) και άλλα. Ο χώρος διατίθεται για παιδικά πάρτυ.

Προσεχώς, παραστάσεις Τετάρτες και Παρασκευές με ακόμα πιο χαμηλή τιμή εισόδου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν.

Τρέξατε όλοι για να θαυμάσετε ιδίοις όμμασι όλα όσα αναφέρονται παραπάνω και να γελάσετε με την καρδιά σας με τις περιπέτειες του καμπούρη φίλου μας!

Θανάσης Σπυρόπουλος: Γεννημένος στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, πρωτοείδε Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του. ''«Το πανί, οι φιγούρες πίσω από αυτό, οι φωνές, ο φωτισμός»'' ήτανε τα στοιχεία - ερεθίσματα, όπως λέει, που τον μάγεψαν και τον έκαναν, αρχικά,στην ηλικία περίπου των 15 χρόνων, βοηθό -μαθητή στον τοπικό Καραγκιοζοπαίχτη Βασίλη Φιλντισάκο. Μαθητεύοντας κοντά του έμαθε τις παραστάσεις και τα βασικά μυστικά της τέχνης αυτής.

Δείτε που παίζεται (0)

NOT Th: https://www.artandlife.gr/athens/events/parastaseis_karagkiozi

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 5€
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017