Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Πανσέληνος Αυγούστου 2018: Στο Φως του Φεγγαριού στην Περιφέρεια Αττικής

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Πανσέληνος Αυγούστου 2018: Στο Φως του Φεγγαριού στην Περιφέρεια Αττικής

0.0
Περιγραφή
• Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. 

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟ στις 2 Αυγούστου, για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής:

25 Αυγούστου:
• Αρχαιολογικός χώρος Ηετιώνειας Πύλης:
Μουσική εκδήλωση με τη Φωτεινή Βελεσιώτη στις 21.00. Η συναυλία θα δοθεί στον όμορο χώρο (επονομαζόμενο Καστράκι), ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από 19.00 έως 21.00.

26 Αυγούστου:
• Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Ώρες 20:00 έως 24:00.
1) Αφηγήσεις αρχαιολόγων και συζήτηση με το κοινό στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις με θεματική τις "Αμέτρητες όψεις του ωραίου".
 
2) Θεατρικό αναλόγιο από σπουδαστές της Δραματικής Σχολής "Δήλος" με αποσπάσματα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού 

3) Μουσική εκδήλωση στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών 4) Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι επισκέψιμοι έως τις 23.45 (τελευταία είσοδος στο μουσείο στις 23.30). 

• Νομισματικό Μουσείο (κήπος): Μουσική εκδήλωση "La Luna", με τους: Μάριαν Γεωργίου και Αδάμ Τσαρούχης στα πλήκτρα, ενορχηστρώσεις: Ηλίας Αργυρόπουλος, σαξόφωνο: Δημήτης Καραγιάννης. Ώρα έναρξης 21.00 

• Αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου στον Ωρωπό: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24.00. 

• Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24.00. 

• Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από ώρα 20:00 έως 23:45 

• Ακαδημία Πλάτωνος: Ο χώρος παραμένει ανοικτός για το κοινό όλο το 24ωρο.

• Δυτικοί Λόφοι: Ο χώρος παραμένει ανοικτός για το κοινό όλο το 24ωρο.

• Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων: Μουσική εκδήλωση του Δήμου Μεγαρέων (στη δημοτική πλατεία εκτός του Μουσείου). Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 23.00.

• Αρχαιολογικός χώρος Κρήνης Θεαγένους στα Μέγαρα: Μουσική εκδήλωση του Δήμου Μεγαρέων. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 23.00. 

• Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας Μεγάλα Προπύλαια- Ρωμαική Αγορά: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Φεστιβάλ "Αισχύλεια" του Δήμου Ελευσίνας. Ο χώρος των Μεγάλων Προπυλαίων - Ρωμαικής Αγοράς θα είναι ανοικτός για την εκδήλωση από 20:00 έως 24:00. Ο υπόλοιπος αρχαιολογικός χώρος δεν θα είναι προσβάσιμος στο κοινό.

• Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Μονής Δαφνίου, Νότια εσωτερική αυλή: Μουσική εκδήλωση- παράσταση. Ο χώρος της Νότιας εσωτερικής αυλής θα είναι ανοικτός για την εκδήλωση από 20:00 έως 24:00. Ανοικτό για το κοινό κατά τις ίδιες ώρες θα είναι και το Καθολικό της Μονής.

• Αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Ποσειδώνα στην Καλαύρεια του Πόρου Ρεσιτάλ πιάνου. Συνεργασία Δήμου Πόρου, ΕΦΑ Πειραιώς και Νήσων, Διεθνής Ακαδημία Πιάνου. Ώρα έναρξης 20.00.

Σημείωση:
Το πρόγραμμα στην ατζέντα είναι ενδεικτικό.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017