Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση χαρακτικής "Υπό Πίεση ΙΙ"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
ομαδική έκθεση

Ομαδική έκθεση χαρακτικής "Υπό Πίεση ΙΙ"

0.0
Περιγραφή
To Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών-Pandolfini & Σιατερλή Α.Μ.Κ.Ε. παρουσιάζει την ομαδική έκθεση χαρακτικής "Υπό πίεση II" με έργα των Judy Attwood, Αντιγόνης Βαλέρη, Στέλλας Βαρδάκη, Τάνιας Δρογώση, Χρήστου Μαγγανάς, Λένας Μητσολίδου.

Με αφετηρία τη γλώσσα της χαρακτικής οι έξι εικαστικοί καταθέτουν ετερόκλητες εικαστικές και θεματικές προσεγγίσεις, εκφραστικές ποιότητες και τεχνικές. Με κοινό νήμα την χειρονομία της χάραξης πάνω στη μήτρα και την πίεση της εκτυπωτικής πρέσας, η έκθεση αυτή προσεγγίζει εννοιολογικά την ψυχική διάσταση της "πίεσης" ως βίωμα, αλλά και τις εναλλακτικές διεξόδους αποσυμπίεσης που προτείνονται από τους εκθέτες. Το δεύτερο μέρος της έκθεσης Υπό πίεση παρουσιάζεται σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή, ύστερα από περίπου δύο χρόνια εγκλεισμού, ψυχικής και πνευματικής ασφυξίας, μετατοπίζοντας τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις στο εδώ και τώρα της τρέχουσας πραγματικότητας.

Διανοίγοντας δημιουργικά περάσματα προς την αποδέσμευση της έκφρασης μέσα από την αποτύπωση του ίχνους και του αποτελέσματος της χάραξης, οι έξι εικαστικοί αρθρώνουν ένα πολυεπίπεδο χαρακτικό αφήγημα ανοιχτό στον πειραματισμό και τη δοκιμή, καθώς και στις πολλαπλές προσωπικές ματιές, φωνές και γόνιμες προσλαμβάνουσες που συσπειρώνονται σε αυτήν την έκθεση.

Επιμελητικό κείμενο καταλόγου: Βάσια Μαγουλά
Σχεδιασμός καταλόγου: Βαλεντίνη Μαυροδόγλου

H έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, 18:30 έως 22:30

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (13)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo