Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση "Νέα Σύμβολα 2"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομαδική έκθεση "Νέα Σύμβολα 2"

0.0
Περιγραφή
Η ARC-Art Revisited Collective, ο Ιδρυτής της Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος, και ο Θεωρητικός της Τέχνης Ιάσων Καιροφύλας παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση "Νέα Σύμβολα 2".

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Μαρία Γαλανάκη, Όλγα Μπαρμάζη, Γιώργος Σαπουνάς, Μαρία Βουρβαχάκη, Σωκράτης Σαπουνάς, Αννέτα Πολίτη, Γιώργος Φυτάς, Ντένη Τζώλη, Γιόλα Πήττα, Άννα Σανδαλάκη, Natalia Kazirelοva, Ματίνα Επταημέρου, Γιώτα Τζότζολη, Ευθύμιος Π. Πουρνάρας, Ανδριανή Παπαλέκα, Ιφιγένεια Χαλά, Γιώργος Δερτιλής (AVOR), Βασίλης Σαρρής, Ρούλα Μπακάλη, Magda Horhocea, Μαρία Αλιμπέρτη, Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Δημήτρης Διαμαντάκος, Αθανάσιος Μίχος, Γιώργος Αναστασιάδης.

Στα τέλη του 19ου αιώνα το ρεύμα του Συμβολισμού λειτουργεί ως αντίδοτο στο ανούσιο του Ρεαλισμού της εποχής απαντώντας στην ανάγκη του καλλιτεχνικού κόσμου της εποχής να αντιτάξει το όραμα στη θεοποίηση της Λογικής που επέβαλε ο Διαφωτισμός και αργότερα η Βιομηχανική Επανάσταση. Ο Συμβολισμός έδωσε το ιστορικό έναυσμα για την εκκίνηση των σύγχρονων κινημάτων τέχνης και εισήγαγε την εννοιολογική παράμετρο. Σε όλες τις δύσκολες ιστορικές συγκυρίες που ακολούθησαν την εποχή αυτού του κινήματος, η Τέχνη δημιούργησε ισχυρά σύμβολα, προάγοντας τη διαλεκτική σχέση του Ανθρώπου με την Ιστορική Συγκυρία. Όπως έχει διαπιστωθεί ιστορικά η ίδια η τέχνη προάγεται με άλματα στις πιο αντίξοες συγκυρίες. Πλέον όλη η εικαστική παραγωγή μιλά συμβολικά χωρίς απαραίτητα να εντάσσεται στο ομώνυμο κίνημα. 

Στην εποχή μας, οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε σε παγκόσμια κλίμακα από το 2008 (παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, κλπ) οδηγούν σε ένα νέο κοινωνικό Μεσαίωνα, οι αναιρέσεις των ανθρώπινων ελευθεριών και πρόσφατα η έναρξη μιας εποχής βιολογικών απειλών, ζητούν επιτακτικά τροφή για σκέψη εκτός πλαισίου. Σήμερα, όπως άλλοτε, ζητείται από την τέχνη να πραγματοποιήσει ένα ακόμα άλμα: να προάγει τον προβληματισμό, να παράγει τις νέες αλληγορίες, δίνοντας στον κόσμο τα Νέα Σύμβολα της εποχής μας.

Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, ώρες 17:00 - 21:00

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη από τη δεύτερη ημέρα μετά το άνοιγμα της και διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID (https://artgrid.gr) για ένα μήνα.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (8)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo