Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Σινεμά

Οι Σπόροι της Ελπίδας - Προβολή ντοκιμαντέρ της ActionAid

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Οι Σπόροι της Ελπίδας - Προβολή ντοκιμαντέρ της ActionAid

0.0
Περιγραφή

Το 1994, η Ρουάντα βίωσε μια φριχτή γενοκτονία. Η κυβέρνηση της Ρουάντας υπολογίζει ότι περισσότεροι από 1.150.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε 100 ημέρες, δηλαδή 7 κάθε λεπτό. Ο βιασμός ήταν ένα από τα όπλα πολέμου κατά των γυναικών Τούτσι. Υπολογίζεται ότι σχεδόν όλες οι γυναίκες που επιβίωσαν, βιάστηκαν. Οι 100 αυτές ημέρες βύθισαν τη χώρα στην ακραία φτώχεια και την απελπισία.

 

Το 2012, μέλη της ομάδας νέων εθελοντών Activista της ActionAid Ελλάς επισκέφτηκαν τη Ρουάντα και ανακάλυψαν στα πρόσωπα των γυναικών της την ελπίδα. Οι γυναίκες κατάλαβαν ότι ο μόνος τρόπος να σταθούν ξανά στα πόδια τους είναι να ενωθούν. Αυτούς τους σπόρους ελπίδας που φυτεύουν οι φτωχές γυναίκες της Ρουάντα, μας παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Seeds of Hope» της ActionAid.

 

Το ντοκιμαντέρ «Seeds of Hope» προβάλλεται για πρώτη φορά, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, Σίνα 31. Η είσοδος είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων στο 801.11.900.800.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εθελοντές που συμμετείχαν στο ταξίδι και στο προαύλιο του Γαλλικού Ινστιτούτου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από το ταξίδι των Activista στη Ρουάντα.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκιουλής

Μοντάζ: Απόστολος Μηλιώνης

Διεύθυνση Παραγωγής: Άρης Δόριζας

Παραγωγή: Whatever Productions / ActionAid


Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Η είσοδος είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων στο 801.11.900.800.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017