Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Οι Science Reactors σε μια stand up παράσταση στο μουσείο Ηρακλειδών

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Οι Science Reactors σε μια stand up παράσταση στο μουσείο Ηρακλειδών

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 90'

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη σοβαροφάνεια της επιστήμης; Πώς θα συμβάλλουμε στην εξωστρέφεια της επιστήμης ώστε να γίνει απλή και απολαυστική; Οι Science Reactors με κέφι και σαφήνεια απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα. Η φρέσκια ομάδα νέων επιστημόνων δοκιμάζει ένα διαφορετικό τρόπο διάχυσης της επιστήμης προς το ευρύ κοινό: το Stand up science κατά το πρότυπο του stand up comedy και το Science on Stage (επιστημονικό θέατρο). Μέσα από τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες, κυρίως όμως μέσα από την αγάπη και το πάθος τους για την ίδια την επιστήμη, αναδεικνύουν ένα άλλο τρόπο προσέγγισής της. Πρόκειται για μία ιδέα την οποία συνέλαβε και υλοποιεί η Ελένη Γραμματικοπούλου εδώ και πέντε χρόνια. Κάθε επιστήμονας καλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει με χιουμοριστικό και εύληπτο τρόπο ένα θέμα της επιστημονικής επικαιρότητας. Αντίστοιχη ομάδα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη.

Η διάδοση και η επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Στη νέα εποχή της επιστημονικής εξωστρέφειας, οι επιστήμονες και ερευνητές μοιράζονται πλέον πιο πρόθυμα τον ενθουσιασμό τους με τους μη μυημένους.

Στην παράσταση της 13/12 θα συμμετάσχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος, φιλόλογος-εκπαιδευτής ρητορικής,  Γιώργος Γαλανόπουλος, ηλεκτρολόγος μηχανικός (PhD), Στέφανος Γιαγτζόγλου, βιολόγος, Μάκης Ζωϊδάκης, βιοχημικός, Κωνστανίνος Περιστέρης, ιατρός, Αλέξανδρος Σουρτζής, χωροτάκτης-πολεοδόμος.

Παρουσίαση: Στέφανος Γιαγτζόγλου
Δραματουργία/Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός
Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου

Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη (απαιτείται κράτηση - η κράτηση ισχύει μέχρι 15 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης).

Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020