Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Θέατρο
"Οι πέτρες μιλούν" από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
"Οι πέτρες μιλούν" από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού
0.0
Περιγραφή
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί φέτος τη δράση Οι πέτρες μιλούν, μια πολιτιστική και τουριστική πρωτοβουλία που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Επί τρεις μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο), ο λόγος αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, ποιητών και πολιτικών θα παρουσιάζεται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) με τη μορφή θεατρικών δρώμενων σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο.

Ήρωες τραγικοί και κωμικοί, ιδέες και σύμβολα που η αρχαία Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης ανά τους αιώνες θα ζωντανεύουν με τρόπο εύληπτο από όλους με αποσπάσματα από την Οδύσσεια, την Αντιγόνη του Σοφοκλή, τον "Επιτάφιο" του Θουκυδίδη, το Συμπόσιο του Πλάτωνα, τη Ρητορική του Αριστοτέλη κ.ά.

Η πρωτοτυπία της σύλληψης, η αμεσότητα και η ζωντάνια της εκτέλεσης, η δυνατότητα ελεύθερης παρακολούθησης, καθώς και η απόδοση των κειμένων σε τρεις γλώσσες είχαν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή απήχηση της δράσης στους επισκέπτες της πόλης. Οι πέτρες μιλούν τιμήθηκαν το 2018 από την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος με το Βραβείο ERMIS στην κατηγορία των εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό.

Τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αποδίδουν σπουδαστές ηθοποιοί της Ανώτερης Δραματικής Σχολής "Δήλος - Δήμητρα Χατούπη" σε σκηνοθετική επιμέλεια Έφης Θεοδώρου. 

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος "Άνοιγμα στην Πόλη – Αθήνα".
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (7)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017