Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Παιδί
-
Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας στην Αθήνα
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
-
Κατηγορίες
Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας στην Αθήνα
0.0
Σύνοψη
Οι γίγαντες αυτοί της Αργεντινής, συνεχίζοντας την περιοδεία τους στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, έρχονται για να συναρπάσουν το κοινό και τους επισκέπτες της Αθήνας. Στην έκθεση αυτή θα δείτε το μεγαλύτερο σαρκοφάγο δεινόσαυρο που έζησε ποτέ μαζί με το μικρότερο, τους παλαιότερους αλλά και τους νεότερους δεινόσαυρους, πτηνά του Κρητιδικού που δεν μπορούσαν να πετάξουν, όπως και δεινόσαυρους που θα μάθαιναν να πετούν, ιχθυόσαυρους, διαδραστικά εκθέματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και τη Grupo Cultural SRL της Αργεντινής.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε δυο θεματικούς χώρους, «Δεινόσαυροι και Εξέλιξη» στο δυτικό τμήμα του κτιρίου και «Οι Γίγαντες και η Εξαφάνιση των Δεινοσαύρων» στο ανατολικό.

Στο δυτικό τμήμα παρουσιάζεται η εξέλιξη των δεινοσαύρων από τους πρώιμους μικροσκοπικούς και σαρκοφάγους δεινόσαυρους Eoraptor lunensis, μέχρι την εξέλιξή τους στα πρώτα πτηνά που επέζησαν της μεγάλης μαζικής εξαφάνισης ειδών που έλαβε χώρα πριν 65 εκατομμύρια χρόνια. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται ανάμεσα στα άλλα μια αναπαράσταση ανασκαφής ενός πλήρους σκελετού σαρκοφάγου δεινόσαυρου, μοντέλα και φυσικές ανασυνθέσεις που αναδεικνύουν φυσικά και ανατομικά χαρακτηριστικά τους, η πληρέστερη φωλιά του «Σαυροποντικού» Mussaurus patagonicus, καθώς και πλήρεις σκελετοί του μεγάλου κερασφόρου σαρκοφάγου Carnotaurus sastrei και του Megaraptor namunhuaiquii με το μεγαλύτερο νύχι που υπήρξε ποτέ. Στον ίδιο χώρο οι μικροί επισκέπτες μπορούν να σκάψουν και να βρουν θαμμένα απολιθώματα ή να νιώσουν σαν έμβρυα μέσα σε αυγά!

Στο ανατολικό τμήμα, στο κέντρο, δεσπόζουν δύο σκελετοί του Giganotosaurus carolinii, του δεύτερου μεγαλύτερου σαρκοφάγου δεινόσαυρου (και αρκετά μεγαλύτερου από τον Τυρανόσαυρο Ρεξ) που έζησε ποτέ, που «επιτίθενται» στον πελώριο φυτοφάγο Rebbachisaurus tessonei με μήκος που ξεπερνούσε τα 18 μέτρα. Παράλληλα, εκτίθεται ένας πλήρης σκελετός πλησιόσαυρου μαζί με αμμωνίτες (απολιθωμένα θαλάσσια μαλάκια που έζησαν μαζί με τους δεινόσαυρους) και γίνεται αναφορά στις θεωρίες εξαφάνισής τους. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται διαδραστικά εκθέματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως μοντέλα, ηλεκτρονικά παιγνίδια, ζωγραφική και βίντεο που προσφέρουν στα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν βασικά χαρακτηριστικά των δεινοσαύρων, τον τρόπο ζωής τους και το βιολογικό τους κύκλο.

Στο χώρο προβολών οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία «Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας» διάρκειας 40 min, ενώ στο Dinoshop θα βρουν τον οδηγό της έκθεσης αλλά και πολλές προτάσεις για δωράκια και αναμνηστικά.

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 7€

Παιδιά 3 - 18 ετών και άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, πολύτεκνοι και υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία: 4€

Δωρεάν: παιδιά κάτω των 3 ετών, εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές, άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συνοδοί τους, ξεναγοί, δημοσιογράφοι, άνεργοι ΟΑΕΔ

Καθημερινές μετά τις 15:00, ισχύσει ενιαίο μειωμένο εισιτήριο στην τιμή των 4€.

Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017