Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Νατάσα Καστρίτη ομιλία με θέμα "Γελοιογραφίες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Νατάσα Καστρίτη ομιλία με θέμα "Γελοιογραφίες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940"

0.0
Περιγραφή

Με αφορμή τον επετειακό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Κύριακη 28 Οκτωβρίου 2012, ώρα: 12:30, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ομιλία της, Ιστορικού Τέχνης και Υπεύθυνης Επιμελήτριας του ΕΙΜ, Νατάσας Καστρίτη, με θέμα: “Γελοιογραφίες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940”.

 

Πρόκειται για μία συνοπτική παρουσίαση της πολεμικής γελοιογραφίας του 1940 με παράλληλη προβολή γελοιογραφιών που δημοσιεύτηκαν σε αθηναϊκές εφημερίδες της εποχής αλλά και σε έντυπα του εξωτερικού και σήμερα φυλάσσονται στο Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων της ΙΕΕΕ.

 

Η πολιτική γελοιογραφία, ενταγμένη στην πολεμική προπαγάνδα των αντίπαλων παρατάξεων, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην Ελλάδα, δύο πράγματα δεν έλειπαν από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, το χειμώνα του 1940-41: Οι εξελίξεις στο μέτωπο και η γελοιογραφία της ημέρας. Ακολουθώντας την ευρύτερη καλλιτεχνική στράτευση στο πλευρό των μαχόμενων και προσβλέποντας στην ηθική στήριξη του άμαχου πληθυσμού, οι έλληνες γελοιογράφοι, με σατιρικές συνθέσεις, στις οποίες απελπισμένοι Ιταλοί έρχονταν αντιμέτωποι με αγέρωχους εύζωνες, στράφηκαν ενάντια στον εισβολέα με καίρια, αν και, φαινομενικά, ανάλαφρα χτυπήματα.


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017