Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Μιλένα Δημητροκάλλη ατομική έκθεση "ECHΩES"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Μιλένα Δημητροκάλλη ατομική έκθεση "ECHΩES"

0.0
Περιγραφή
Την 10η ατομική έκθεση και εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "ECHΩES" παρουσιάζει η Μιλένα Δημητροκάλλη στην γκαλερί Περιτεχνών Καρτέρης, από 14 - 28 Μαΐου 2021.

Για τους περισσότερους καλλιτέχνες, η διαδικασία της δημιουργίας, το ταξίδι δηλαδή προς το τελικό αποτέλεσμα ενός έργου τέχνης, είναι πολύ σημαντική και έχει μεγάλη συναισθηματική αξία αφού περικλείει τον τρόπο στοχασμού και αποκαλύπτει τον ψυχικό τους κόσμο. Πόσο μάλλον όταν η διαδικασία αυτή καταφέρει να αγγίξει την ψυχή του θεατή.

Αυτό ακριβώς επιθυμεί να δείξει η Μιλένα Δημητροκάλλη μέσω της έκθεσης ECHΩES. Η ίδια γράφει: "Η έμπνευση για την εικαστική εγκατάσταση ECHΩES, προέκυψε σαν ιδέα αρκετά χρόνια πριν. Χρησιμοποιώ τον όρο ηχώ μεταφορικά, σαν αφήγηση του χρονικού μιας δημιουργίας. Όπως η αυτόματη γραφή στην ποίηση δεν είναι τυχαία παράθεση λέξεων, αλλά εκφράζει την εσωτερική αλήθεια του ποιητή, έτσι και το σκούπισμα του πινέλου με το ένα χρώμα δίπλα ή πάνω στο άλλο, είναι μια ασύνειδη ενέργεια, καθόλου τυχαία, του ζωγράφου, που μεταλλάσσεται αυτοστιγμεί σε σύνθεση ενός έργου τέχνης. Είναι ένας αισθητικός συνδυασμός, που έχει τις ρίζες του στο βάθος της ψυχής του καλλιτέχνη και υπηρετεί, πιστά, τον προορισμό και την ουσία της τέχνης, δηλαδή το να γεννά συναισθήματα. Νέες ζωγραφικές συνθέσεις γεννιούνται, ελεύθερες, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς από κανόνες, και δρουν σαν παράλληλες ιστορίες, άρρηκτα δεμένες με το εκάστοτε τελικό εικαστικό αποτέλεσμα. Μία σύνθεση, δηλαδή, γεννημένη από άλλες, σαν την ηχώ, τον αντίλαλο, της αφήγησης της ιστορίας τους."

Την έκθεση προλογίζουν η Ήρα Παπαποστόλου, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης και ο Δημήτρης Πετάκος, Διδάκτωρ Ιστορίας των Επιστήμων ΕΚΠΑ. 

Την ημέρα των εγκαινίων η γκαλερί θα είναι ανοικτή από τις 12 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Δείτε που παίζεται (0)

Use mask
ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo