Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Σινεμά

Milano Design Film Festival

Άλλα, Δωρεάν σινεμά

Milano Design Film Festival

0.0
Περιγραφή
Το Milano Design Film Festival δημιουργήθηκε το 2013 για να ορίσει ένα πολυαναμενόμενο ετήσιο ραντεβού με τον κινηματογράφο και το design στο Μιλάνο. Στόχος είναι οι θεατές να γνωρίσουν τις τελευταίες τάσεις στο design και την αρχιτεκτονική, σύμφωνα με την αντίληψη ότι όλα γύρω μας, κι οτιδήποτε αφορά τη ζωή μας, στην πραγματικότητα συνδέονται με το design και την αισθητική.

Το Milano Design Film Festival Greece & Cyprus που ίδρυσε και διευθύνει η Άννη Μαρκιτάνη, εξερευνά τις διαφορετικές διαστάσεις και εκφραστικές μορφές που μπορεί να πάρει το ντιζάιν, μέσα από ταινίες που καταπιάνονται με την Αρχιτεκτονική, τη Βιωσιμότητα, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Αστική Ζωή, τη Βιογραφία, την Τέχνη, την Τέχνη της Σκέψης. Το event εγκαινιάζεται στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου 2020 στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς) όπου θα πραγματοποιηθεί η βραδιά έναρξης, και παρουσιάζει το πρόγραμμά του από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2020 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που διερευνά την τρέχουσα πραγματικότητα και τον σύγχρονο τρόπο ζωής σε όλες τις εκφάνσεις του. Το MDFF Greece – Athens φιλοδοξεί να δώσει το στίγμα της καινοτομίας και της ανάπτυξης στη χώρα, λειτουργώντας σε πολλά διαφορετικά επίπεδα μέσω της δύναμης της κινηματογραφικής γλώσσας και της οικουμενικής δύναμης του design.  

3 μέρες, 20+ ταινίες, ομιλίες, συζητήσεις, εργαστήρια με Έλληνες και διεθνείς καλεσμένους.

Η πρώτη διοργάνωση του MDFF Athens 2020, προσφέρει στο κοινό ένα ευρύ φάσμα ταινιών υψηλής ποιότητας με περισσότερες από 20 προβολές ελληνικών, ιταλικών και διεθνών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και βιογραφικών ταινιών. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν συζητήσεις, ομιλίες και workshops, που, όπως σημειώνει η Άννη Μαρκιτάνη, "λειτουργούν με έναν τρόπο ως άλτερ έγκο των ταινιών αλλά και της ταυτότητας της κινηματογραφικής γλώσσας". Αλλά και πρεμιέρες και συναντήσεις με αξιόλογους Έλληνες και διεθνείς καλεσμένους, μέσα από το πρίσμα του λεγόμενου design thinking. 

Ανακοίνωση:
Οι επίσημες ημερομηνίες για το Milano Design Film Festival Greece–Athens 2020 έχουν αλλάξει από 20–22 Μαρτίου 2020 για τις 6–8 Νοεμβρίου 2020 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Πρεμιέρα στο Μουσείο Μπενάκη: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020 

Δείτε που παίζεται (2)

Φωτογραφίες & Βίντεο (7)
Πρόγραμμα (2)
2 στην περιοχή ΑΘΗΝΑ

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Όποιος από το κοινό θέλει να παραστεί στην τελετή έναρξης στο Μουσείο Μπενάκη θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή εδώ κάνοντας εγγραφή. 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020