Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Markus Huemer έκθεση "If You Can Inhale, You´ve Already Done Something Right"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Markus Huemer έκθεση "If You Can Inhale, You´ve Already Done Something Right"

0.0
Περιγραφή
"Δεν ήσουν εκεί για το ξεκίνημα. Δεν θα είσαι εκεί για το τέλος. Η γνώση σου για το τι συμβαίνει γύρω σου μπορεί να είναι μόνο επιφανειακή και σχετική"

William S. Burroughs, Naked Lunch

Ο Markus Huemer είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης ο οποίος προσπαθεί συστηματικά να δημιουργήσει νέες αισθητικές και αφηγήσεις, με σκοπό να συλλάβει τις κυρίαρχες τεχνολογικές πολιτιστικές δυνάμεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας σήμερα.

Η πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα είναι μια συλλογή αφηγήσεων για τις συστημικές κρίσεις του 21ου αιώνα. Η τεχνική του είναι: όπως ένας μικροοργανισμός που είναι ικανός να ευδοκιμήσει σε ακραίες συνθήκες θεωρείται εχθρικός για τις περισσότερες μορφές ζωής, μας επιτρέπει να αναλογιστούμε την τάση για το ακραίο, που ολοένα και περισσότερο χαρακτηρίζει τόσο τον σύγχρονο πολιτισμό όσο και την υλική μας πραγματικότητα.

Οι εικόνες του είναι αντισυμβατικές με ένα είδος επιβεβλημένης κριτικής ανάλυσης και καλλιτεχνικής έρευνας, που αντανακλάται σε παράξενους και τις περισσότερες φορές εχθρικούς τίτλους (Dangerous Boot Sector Virus "AntiEXE"): μια τάση που χαρακτηρίζει όλο και περισσότερο τον σύγχρονο πολιτισμό. 

Η ζωγραφική του Markus Huemer διερευνά τις πιο σκοτεινές γωνίες των δικτύων, των συστημάτων και των υπηρεσιών που διαμεσολαβούν στην ύπαρξή μας.

"Ο έμπορος σκουπιδιών δεν πουλάει το προϊόν του στον καταναλωτή,
αλλά τον καταναλωτή στο προϊόν του. Δεν βελτιώνει, ούτε απλοποιεί το
εμπόρευμά του. Υποβαθμίζει και απλοποιεί τον πελάτη."

William S. Burroughs, Naked Lunch

Eπιμέλεια έκθεσης: Δημήτρης Αντωνίτσης

Εγκαίνια: 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 19.30.Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020