Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μουσική

Joyce DiDonato Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Joyce DiDonato Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

0.0
Περιγραφή
Η σούπερ σταρ της όπερας Joyce DiDonato επιλέγει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως σταθμό της διεθνούς περιοδείας της για την παρουσίαση του πρότζεκτ "Eden", το οποίο ταξιδεύει από το 2022 έως το 2024 σε 45 πόλεις και 5 ηπείρους και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (με ελληνικούς υπέρτιτλους), την Τρίτη 30 Μαΐου στις 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.  

Η Αμερικανίδα μεσόφωνος, η οποία έχει βραβευτεί τρεις φορές με Γκράμμυ, μας οδηγεί σε ένα συναισθηματικό ταξίδι που μιλά στην καρδιά των ανθρώπων, επιδιώκοντας την επανασύνδεσή τους με τη φύση. Η Joyce DiDonato μας παρακινεί να αλλάξουμε στάση απέναντι στον πλανήτη και μας προτείνει να βιώσουμε μια ολιστική μουσική εμπειρία που προεκτείνεται εκτός συναυλιακών χώρων. Μας μεταφέρει σε μια όαση γεμάτη τραγούδια και σπόρους ‒πραγματικοί σπόροι, που μπορούν να φυτευτούν, θα διανέμονται στο κοινό εκτός της συναυλιακής αίθουσας‒ και μας προτρέπει να αναλάβουμε ενεργή δράση για το περιβάλλον σε κήπους, δρόμους, οπουδήποτε μπορεί να ακουστεί η φωνή μας.  

Το πρότζεκτ "Eden" είναι μια μουσική περιπλάνηση τεσσάρων αιώνων σε ονειρικές συνθέσεις των Francesco Cavalli, Aaron Copland, Christoph Willibald Gluck, Georg Friedrich Haendel, Charles Ives, Gustav Mahler κ.ά. Ανάμεσά τους, και το τραγούδι "Τhe First Morning of the World" ["Το πρώτο πρωινό του κόσμου"], που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας από τη βραβευμένη με Όσκαρ Rachel Portman και πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο του "Εden", αλλά και το "Seeds of Hope" ["Σπόροι ελπίδας"], ο ύμνος της "Εδέμ". Μάλιστα, το τραγούδι αυτό είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των παιδιών της Χορωδίας Καντέρμπερι (Ηνωμένο Βασίλειο), τα οποία συμμετείχαν σε εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε με αφορμή το "Εden".

Την Joyce DiDonato πλαισιώνει η Ορχήστρα il Pomo d’Oro που διευθύνει ο Maxim Emelyanychev, ο οποίος ερμηνεύει επίσης τα μέρη για τσέμπαλο. Λαμβάνει μέρος, σε ρόλο ηθοποιού, ο χορευτής και χορογράφος Manuel Palazzo. Μαζί τους, η Νεανική Χορωδία του El Sistema Greece υπό τη μουσική διδασκαλία της Βάγιας Παπαγιαννοπούλου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Marie Lambert-Le Bihan, και τους φωτισμούς ο John Torres. 

Δείτε που παίζεται (0)

Accesibility
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

€14 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι
€21
€33
€45
€55
€65
€75

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo