Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Δωρεάν

Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο: La tigra/Η τίγρη (Ισημερινός, 1990)

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο: La tigra/Η τίγρη (Ισημερινός, 1990)

0.0 ( από 1 χρήστη )
Περιγραφή
Ετος Παραγωγής: 1990

Η τίγρη έρχεται στον Πύργο Βιβλίων στο ΚΠΙΣΝ, την Κυριακή 15/09 στις 21.00, για μια προβολή στο πλαίσιο του 4ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Το La tigra, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Camilo Luzuriaga, είναι βασισμένη σε ένα διήγημα του José de la Cuadra, ενός συγγραφέα που ανήκει στη λεγόμενη "χρυσή εποχή" της λογοτεχνίας του Ισημερινού. Η ταινία συνδυάζει περίτεχνα δύο ρεύματα του σύγχρονου λατινοαμερικάνικου κινηματογράφου, τον νεορεαλισμό και το σουρεαλιστικό μπαρόκ, ενώ η δράση της εκτυλίσσεται στη μυθολογική καρδιά της ζούγκλας, η οποία λαμβάνει εκτός από γεωγραφικές και δραματικές προεκτάσεις.

Στην καρδιά του κάμπου του Ισημερινού ζει η αδάμαστη και αμείλικτη Φρανσίσκα Μιράντα, γνωστότερη ως "Τίγρη", λόγω της αισθησιακής ομορφιάς της, την οποία χρησιμοποιεί ως μέσο επιβολής της κυριαρχίας της στην περιοχή, σε όσους την περιβάλλουν, συμπεριλαμβανομένων των εραστών της και των δυο μικρότερων αδελφών της.

Η Τίγρη αναβιώνει τον μύθο της γυναίκας σ’ έναν τροπικό και φαλλοκρατικό πολιτισμό. Μια ιστορία αγάπης, εξουσίας, μαγείας και εκδίκησης που εξελίσσεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, σε ένα ονειρικό τοπίο και με έναν μαγικό ρεαλισμό, που ο σκηνοθέτης καταφέρνει να αποδώσει θριαμβευτικά.

Σκηνοθεσία: Camilo Luzuriaga

Κατάλληλο για ηλικίες 17+

Στο πλαίσιο του 4ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος Ελεύθερη

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020