Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Σινεμά
Η Ιστορία της Jiyan - Jiyan’s Story
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Η Ιστορία της Jiyan - Jiyan’s Story
0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 80',   Ετος Παραγωγής: 2017,   Χώρα παραγωγής: Ελλάδα, Συρία, Τουρκία

Σκηνοθεσία: A. Haluk Unal

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία με θέμα την "Επανάσταση των Γυναικών" στο Κομπάνι, την οποία παρακολουθούμε μέσα από την ιστορία μιας διοικήτριας στο αρχηγείο του YPJ (Μονάδες Προστασίας των Γυναικών), της Jiyan Tolhildan

Η ταινία βασίζεται στην προσωπική ιστορία και την αφήγηση μιας γυναίκας πρωταγωνίστριας, που οραματίζεται μια φεμινιστική, οικολογική επανάσταση. Μέσα από τα μάτια αυτής της αντιστασιακής, γυναίκας πολεμίστριας, η οποία είναι επίσης διοικήτρια τάγματος, το δημιουργικό ντοκιμαντέρ "Η Ιστορία της Jiyan" προσπαθεί να διερευνήσει τις πιθανότητες ενός θεμελιώδους κοινωνικού μετασχηματισμού, παρά τις ισχυρές παραδόσεις της περιοχής, τις φεουδαρχικές πατριαρχικές δομές και τον αυξανόμενο ολοκληρωτισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό από όλες τις πλευρές.

Η ταινία του Χαλούκ Ουνάλ είναι ένας εκ των έσω προσωπικός απολογισμός των γεγονότων στη Βόρεια Συρία, μια ενδοσκοπική εξερεύνηση μιας κοινωνικής αναταραχής και διεργασίας ιστορικής σημασίας. Είναι ένα ντοκιμαντέρ που φωτίζει το θάρρος, τη συμπόνια, την εξαιρετική δύναμη του χαρακτήρα και την ισχυρή δυνατότητα συμβολής των γυναικών στον κόσμο του αύριο.


Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017