Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Θέατρο
Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2019
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2019
0.0
Περιγραφή
Τριετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 2018-2020
Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2019
Μάρτιος – Απρίλιος – Μάιος
Δεύτερος χρόνος
10 νεοελληνικά κείμενα
3 κεντρικές παραστάσεις
7 θεατρικά αναλόγια

Πώς φτιάχνεται μια θεατρική παράσταση; Παρακολουθείστε πώς χτίζεται μια θεατρική παράσταση μέσα από μια σειρά ανοιχτών προβών. Εμβληματικά έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, παράλληλα με νεότατα έργα, συμπεριλαμβάνοντας και τις πρώτες άπαιχτων έργων νέων συγγραφέων θα παρουσιαστούν φέτος στο δεύτερο χρόνο του Τριετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος 2018-2020 - Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2019.

Θέμα του φετινού, δεύτερου Φεστιβάλ, είναι η ανάδειξη της θεματολογίας του μεταπολεμικού ελληνικού θεατρικού κειμένου, το καθρέφτισμα των ευρύτερων κοινωνικών και ιστορικών εξελίξεων της αντίστοιχης περιόδου στην νεοελληνική θεατρική γραφή, καθώς και παρουσίαση ζητημάτων δραματουργίας γύρω από την οποία οι δημιουργοί θα αναπτύξουν τη σκέψη τους.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά οραματίζεται με επιμονή και θεμελιώνει την παρουσία του ως ένας πολιτιστικός οργανισμός βαθιάς πνοής και ανοιχτών οριζόντων. Το άνοιγμα προς τους πολίτες, η μέριμνα για τους ανθρώπους του θεάτρου και τους συγγραφείς, η παιδευτική αποστολή του θεάτρου, καθώς και ανάδυση των νέων δημιουργικών δυνάμεων είναι οι κατευθύνσεις της καλλιτεχνικής μας στόχευσης και στρατηγικής.

Το φεστιβάλ "Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο" συμπυκνώνει με ενάργεια αυτή την πολύπλευρη φιλοσοφία μας. Χτίζει μια γέφυρα ανάμεσα στη σκηνή και την πλατεία, ενθαρρύνοντας τη δημιουργική εμπλοκή των θεατών στη θεατρική διαδικασία μέσα από ένα ανοιχτό workshop-in-progress.

Μια διαδρομή στα άδυτα του θεάτρου με συνοδοιπόρους συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, φωτιστές.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Ανανεωμένο πρόγραμμα 6 έως 31 Μαΐου

Σημείωση:
Το πρόγραμμα παρακάτω είναι ενδεικτικό, δείτε στο αρχείο στον σύνδεσμο παραπάνω το αναλυτικό πρόγραμμα.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017