Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα
H Tζίνα Φωτεινοπούλου στην Τελετή Έναρξης της Διεθνούς Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
H Tζίνα Φωτεινοπούλου στην Τελετή Έναρξης της Διεθνούς Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας
0.0
Περιγραφή
Κάθε χρόνο εδώ και 55 χρόνια διεξάγεται η Τελετή Έναρξης της Διεθνούς Συνόδου της ΔOA για Νέους Μετέχοντες, στον ιερό λόφο της Πνύκας, χώρο μείζονος ιστορικής σημασίας, καθώς εκεί γεννήθηκε η Aθηναϊκή Δημοκρατία πριν από 2500 χρόνια.

Στη Σύνοδο μετέχουν 175 νέοι και νέες από 90 χώρες του κόσμου για περίπου δύο εβδομάδες στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου διεξάγονται διαλέξεις και ανταλλάσσονται απόψεις και προβληματισμοί για θέματα του Ολυμπιακού Κινήματος, και παράλληλα γίνεται εκτεταμένη προβολή της ιστορίας της Ελλάδας. Οι νέοι μετέχοντες, γίνονται στη συνέχεια και μετά το τέλος της Συνόδου ιδανικοί πρεσβευτές της χώρας μας και των Ολυμπιακών αξιών στις χώρες τους.

Στην Τελετή Έναρξης συμμετέχουν προσωπικότητες της αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ενώ φέτος την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προσκαλείται από την ΔΟΑ στην τελετή αυτή ως βασική σολίστ του καλλιτεχνικού μέρους. Συμπράττει με την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη.

Κατά την διάρκεια της τελετής θα υπάρξουν μουσικά διαλείμματα με την Δωδεκανησιακή σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια μικρή συναυλία με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και ξένων συνθετών.

Το τραγουδιστικό μέρος περιλαμβάνει ένα "πάντρεμα" Ελλήνων και ξένων συνθετών που αν και υφολογικά απέχουν, ωστόσο συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ σύμφωνο με το πνεύμα του ολυμπιακού ιδεώδους. Ποικίλα ηχοχρώματα, διαφορετικές γλώσσες, πολυμορφία, υψηλή αισθητική, όλα τα γνωρίσματα μιας ολυμπιακής γιορτής και της φιλοσοφίας του ολυμπισμού είναι αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το μουσικό μέρος στο σύνολό του. Η υψίφωνος σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα μέσα από την τέχνη για το ενωτικό στοιχείο του Ολυμπισμού και τον σεβασμό σε κάθε κουλτούρα.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017