Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Γιάννης Κουλιόπουλος έκθεση: Roots & the collective memories

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Γιάννης Κουλιόπουλος έκθεση: Roots & the collective memories

0.0
Περιγραφή
Η γκαλερί Qbox με χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Γιάννη Κολιόπουλου με τίτλο "Roots & The Collective Memories". Ύστερα από δύο εκτενείς παρουσιάσεις του σε εκθέσεις στη γκαλερί, ο Κολιόπουλος παρουσιάζει δύο ενότητες της νέας του δουλειάς. Η πρώτη αποτελείται από κολάζ και η δεύτερη από μια γλυπτική εγκατάσταση.

Η ενότητα των κολάζ Collect & Collective Memory, 2013 πηγάζει από μία ιδιαίτερη συλλογή φωτογραφιών, κάρτ ποστάλ και διαφόρων στερεότυπων εικόνων (εγκυκλοπαιδικών βιβλίων, ιστορικών στιγμιότυπων, αναμνηστικών φωτογραφιών) που σχολιάζουνε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Ο καλλιτέχνης δημιουργεί με την τεχνική του κολάζ ποιητικές συναντήσεις ευτελών υλικών, οικειοποιούμενος ιδιαίτερες αναμνήσεις τρίτων. Άλλες φορές σχολιάζει την αντιπαράθεση της φυσικής με την πολιτισμική ιστορία και άλλες φορές επιχειρεί να θολώσει τα όρια μεταξύ της προσωπικής ανάμνησης και της συλλογικής μνήμης.

Επεξεργάζεται πολλαπλές τεχνικές – κάψιμο, κομμάτιασμα, σκίσιμο – που φτάνουν την εικόνα στα όρια της καταστροφής της. Σκοπός να αναδειχθούν οι τρόποι που διαβρώνονται ή αλλοιώνονται οι καταγεγραμμένες στη μνήμη εικόνες με την πάροδο του χρόνου ή την αλλαγή των δεδομένων.

Η ενότητα Roots, 2010-2013, αποτελείται από 44 γλυπτά που μπορούν να ιδωθούν και ως ένα έργο με την μορφή μεταβλητής εγκατάστασης. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακατέργαστες πέτρες, πέτρες-κατάλοιπα από ανθρώπινες εργασίες, κομμάτια κεραμεικών και φωτογραφίες. Η συλλογή τους αναδεικνύει την σημασία της περιπλάνησης και της αναζήτησης ως αναπόσπαστο μέρος της καλλιτεχνικής διαδικασίας.

Εγκαίνια : Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 20:00 – 22:00
Διάρκεια : 18 Ιανουαρίου – 8 Μαρτίου, 2014

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo