Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Φεστιβάλ

Φαίδρος: ένας διάλογος για το Ωραίο και τον Έρωτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Φαίδρος: ένας διάλογος για το Ωραίο και τον Έρωτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

0.0
Περιγραφή
Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των συνοδευτικών εκδηλώσεων της νέας περιοδικής του έκθεσης "Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου" συνδιοργανώνει με το 2ο Athens Multimation 2018 την εκδήλωση "Φαίδρος: ένας διάλογος για το Ωραίο και τον Έρωτα".

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη:
α) Θεματική περιήγηση στην περιοδική έκθεση "Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου" από αρχαιολόγο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η νέα περιοδική έκθεση προσφέρει μια πολυποίκιλη και διαχρονική αισθητηριακή εμπειρία στον κόσμο του Κάλλους, η ιδεατή μορφή του οποίου αναδεικνύεται στον πλατωνικό Φαίδρο ως κυρίαρχη επιδίωξη της ψυχής προκειμένου να πραγματώσει τον εαυτό της.
Ώρα δράσης: 16:30-17:45
 
β) Ανάγνωση του Πλατωνικού Φαίδρου στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ανάγνωση αποσπασμάτων από τη Ρούλα Πατεράκη στον ρόλο του Σωκράτη και τον Ιωάννη Μελισσανίδη στον ρόλο του Φαίδρου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ευρύκλειας Σωφρονιάδου και μουσική παρέμβαση με αρχαία λύρα από τον Νίκο Ξανθούλη. Η μετάφραση είναι του Νίκου Σκουτερόπουλου.
Ώρα δράσης: 18:00-19:00 

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Η είσοδος και στις δύο δράσεις είναι ελεύθερη, ενώ σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η παράσταση θα αναβληθεί. Για τη συμμετοχή στη θεματική περιήγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 213214 4800/ -4866/ -4893 λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων από την Παρασκευή 5/10.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo