Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά

0.0
Περιγραφή
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιείται η δράση "Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά" στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ο θεσμός "Δίπλωμα Ποδηλάτου για παιδιά", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών. Πρόκειται για μια δράση με συμβολικό χαρακτήρα, που στόχο έχει να τονίσει τη σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς απέναντι στους χρήστες ποδηλάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, ερωτήσεις πάνω στο θεωρητικό μέρος, πρακτική εκπαίδευση και απλές εξετάσεις για την απόκτηση "Άδειας Οδήγησης Ποδηλάτου". Απευθύνεται σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες και θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους. Όσοι/όσες συμμετάσχουν, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα ποδήλατά τους.

Τρίτη 17/09, 17.00-21.00
Πέμπτη 19/09, 17.00-21.00
Σάββατο 21/09, 10.00-14.00

Για παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020