Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Εργαστήριο για ενήλικες "Δημιουργική γραφή και αφήγηση στο χώρο του μουσείου και της εκπαίδευσης"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
αφήγηση (Διάφορα)
δημιουργική γραφή (Διάφορα)
βιωματικό εργαστήριο (Διάφορα)

Εργαστήριο για ενήλικες "Δημιουργική γραφή και αφήγηση στο χώρο του μουσείου και της εκπαίδευσης"

0.0
Περιγραφή
Βιωματικό εργαστήριο 12 ωρών, με τη μέθοδο της αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη, στα πλαίσια της έκθεσης "Σπύρος Παπαλουκάς. Ερευνητής του Αινίγματος της Ζωγραφικής. Γνωστά και Άγνωστα Έργα", και με αφορμές από εκθέματα του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Ιστορίες κρύβονται παντού!
Πόσο μάλλον σε έναν χώρο Τέχνης όπου κάθε έργο έχει τη δική του, μικρή ή μεγάλη, αληθινή ή φανταστική…Ο βίος του καλλιτέχνη, ο τρόπος που δημιουργεί, όσα μπορούμε να δούμε σε πρώτο επίπεδο και όσα μπορούμε να φανταστούμε ερχόμενοι σε επικοινωνία με ένα έργο, ο χώρος, μια αφανής λεπτομέρεια, ένα παιχνίδι της φαντασίας, μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία ιστοριών.

Ένα απόλυτα διασκεδαστικό εργαστήριο όπου θα μάθουμε να φτιάχνουμε ιστορίες πολλών ειδών με γρήγορες, εύκολες, και ευέλικτα εφαρμόσιμες τεχνικές σε πάρα πολλά πεδία εκπαίδευσης, δημιουργίας, αυτογνωσίας. Υπέροχες αφορμές τα εκθέματα από την τρέχουσα έκθεση αλλά και από εκθέσεις άλλων ετών του Ιδρύματος Θεοχαράκη που θα μας ανοίξουν πόρτες στη φαντασία και τη δημιουργικότητα με τρόπο απολαυστικό.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο πληροφορεί και προσφέρει εργαλεία και τεχνικές για δημιουργική γραφή και μυθοπλασία μέσα σε θεματικούς χώρους, όπως αυτούς των μουσείων, καθώς και τρόπους που μπορούν αυτές οι τεχνικές να εμπλουτιστούν και να εφαρμοστούν σε διαφορετικές περιπτώσεις όπως σχολεία, μουσεία, δημιουργική απασχόληση παιδιών ή ενηλίκων, αυτογνωσιακές ομάδες κ.α.)

Ενδεικτικές θεματικές:
Τεχνικές δημιουργίας πρωτότυπων ιστοριών πάνω στα εκθέματα και το υλικό μιας έκθεσης.
Δημιουργία νοητικού χάρτη πάνω σε μια ενότητα με εκπαιδευτικό ή δημιουργικό χαρακτήρα.
Εξειδικευμένα παραδείγματα εφαρμογών ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.
Ανάμεσα σε άλλα θα φτιάξουμε: αυθόρμητες ιστορίες, ιστορίες με προδιαγραφές, αστείες ιστορίες, με ανατροπές, ιστορίες με στόχο εκπαιδευτικά προγράμματα, χαϊκού, ποιητικές φόρμες, nonsense, διαφημίσεις και πολλά – πολλά ακόμα!

Θα διερευνήσουμε τα βασικά συστατικά στην κατασκευή μιας ιστορίας, τον τρόπο επεξεργασίας της ανάλογα με το είδος και τη μορφολογία του κειμένου, τον συντονισμό των λέξεων και τα κριτήρια που θα πρέπει να πληροί η ιστορία μας, κείμενα για παιδιά, εκπαιδευτικά κείμενα, διαθεματικά κείμενα κ.α.

Το σεμινάριο είναι διαδραστικό και θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη με κεντρικό σημείο διεξαγωγής την αίθουσα Σπύρος Παπαλουκάς όπου εκτίθεται μόνιμα συλλογή έργων του.

Απευθύνεται σε παιδαγωγούς, μουσειοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές, σπουδαστές σχετικών σχολών, αφηγητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, κ.ο.κ. αλλά και σε άτομα που ενδιαφέρονται για το θέμα ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Θα δοθεί πλούσιο υλικό κατά την διάρκεια και μετά την περάτωση του σεμιναρίου. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν χρειάζεται κάποια προεργασία ή ικανότητα.

Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός και συντονισμός σεμιναρίου: Σάσα Βούλγαρη

Η μέθοδος εκπαίδευσης της Σάσας Βούλγαρη με λίγα λόγια:
Με βαθιά γνώση στην προφορική αφήγηση δημιουργεί σύγχρονες γέφυρες καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκπαίδευσης και αυτογνωσίας που αξιοποιούν την ιστόρηση σε καινοτόμες δράσεις και νέα πεδία. Βασικοί τομείς της μεθόδου είναι η τεχνική της προφορικής αφήγησης, η δημιουργική γραφή, η καλλιέργεια της φωνής καθώς και στοιχεία αυτογνωσίας και ετερογνωσίας.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 100€ & 80€ για φοιτητές και ανέργους (αποστολή κάρτας/βεβαίωσης στο [email protected] κατόπιν της αγοράς).

Για προεγγραφές έως 6/9/2022 συνολικό κόστος συμμετοχής: 80€ early booking.

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo