Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα
Εργαστήριο φωτογραφίας "Documentary Storytelling"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Εργαστήριο φωτογραφίας "Documentary Storytelling"
0.0
Περιγραφή
Το εργαστήριο επικεντρώνεται στην πρακτική διερεύνηση της φωτογραφίας ως εργαλείο οπτικοποίησης της πραγματικότητας. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τον τεκμηριωτικό ρόλο της φωτογραφίας και τους βασικούς κανόνες της οπτικής αφήγησης. Το θεωρητικό μέρος υποστηρίζεται από παρουσίαση και σχολιασμό σημαντικών φωτογράφων και ανάλυση των σύγχρονων πρακτικών προσέγγισης της φωτογραφίας ντοκουμέντου.
Το πρακτικό μέρος βασίζεται στην ανάθεση προσωπικών φωτογραφικών εργασιών. Έμφαση δίνεται στα μεθοδολογικά βήματα, την έρευνα και τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για την παραγωγή ενός πρότζεκτ, επισημαίνοντας και αναλύοντας τις ιδιαιτερότητες των εργασιών των συμμετεχόντων και ζητήματα που προκύπτουν σε όλα τα ενδιάμεσα στάδια.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες καλούνται -προαιρετικά- να διερευνήσουν και να πειραματιστούν και με άλλα οπτικοακουστικά μέσα για την αφηγηματική πλαισίωση της ιστορίας τους (cross-media project), συνδυάζοντας δημιουργικά: γραφή, βίντεο και ήχο.

Τελικός στόχος είναι να δουλέψουν εντατικά σε μία νέα ή υπό εξέλιξη φωτογραφική εργασία και να αξιοποιήσουν δημιουργικά κλασικούς ή και πιο σύγχρονους τρόπους αφήγησης, διευρύνοντας έτσι τα όρια και το επίπεδο της φωτογραφικής τους πρακτικής.

Προαπαιτούμενα:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν σχετική εμπειρία του φωτογραφικού μέσου και είναι εξοικειωμένα με τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό.

Πρόγραμμα:
Το εργαστήριο περιλαμβάνει 12 συναντήσεις, διάρκειας 3 διδακτικών ωρών (16.00 – 19.00), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου & 30 Μαρτίου, 6 και 20 Απριλίου, 4, 18 και 25 Μαΐου, 8, 22, 29 και 30 Ιουνίου 2019.

Χώρος Διεξαγωγής:
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 & Λεωφ. Συγγρού (πλησίον σταθμού Συγγρού-Φιξ).

Πιστοποιητικό:
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Δηλώσεις Συμμετοχής - Πληροφορίες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής ή απευθείας στη γραμματεία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Επικοινωνία:Τ: 210 9211751 (Δευτ-Παρ. 11:00-16:00), E: [email protected]  

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017