Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

Εργαστήριο: Εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική με lego wedo™ - scratch

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Ρομποτική (Παιδί)

Εργαστήριο: Εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική με lego wedo™ - scratch

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 90'

Η εκδήλωση είτε έχει ακυρωθεί, είτε αναβληθεί, λόγω κορωνοϊού.Το πρόγραμμα "Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Education WeDo 2.0" του Μουσείου Ηρακλειδών είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές του δημοτικού, όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλοεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει! 

Κάθε κατασκευή ακολουθεί έναν "κώδικα" που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον του MIT Scratch. 

Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας γίνεται με το εκπαιδευτικό πακέτο LEGO Education WeDo 2.0 και εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων. 

Ο σκοπός του προγράμματος Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι η συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), πρακτικά χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία, και μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας, αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος. 

Τα εργαστήρια του οργανισμού STEM education βασίζονται στην εκπαιδευτική ύλη μεγάλων πανεπιστημίων, όπως MIT, Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο της οποίας ο οργανισμός έχει αποκλειστική πρόσβαση. 

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια: STEM education (Οργανισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)

1ος κύκλος 11 και 25 Οκτωβρίου, 8 και 22 Νοεμβρίου 2020
2ος κύκλος 6 και 20 Δεκεμβρίου 2020, 10 και 24 Ιανουαρίου 2021
3ος Κύκλος 7 και 21 Φεβρουαρίου, 7 και 21 Μαρτίου 2021
4ος Κύκλος 4 και 18 Απριλίου, 16 και 30 Μαΐου 2021

Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση "ΕΥΡΗΚΑ".

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Εισιτήρια

40€ ο κύκλος, 10% έκπτωση στο 2ο παιδί.
Για κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021