Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Εργαστήριο "Βλέπω Σχεδιάζοντας"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εργαστήριο "Βλέπω Σχεδιάζοντας"

0.0
Περιγραφή
Το Βλέποντας με τις Αισθήσεις εγκαινιάζει την περίοδο 2019-20 με δύο εργαστήρια σε συνεργασία με την εικαστικό Pamela Lawton και το Ίδρυμα Fulbright Greece. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε επισκέπτες που είναι τυφλοί ή μερικώς βλέποντες αλλά και σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εικαστικών, art therapists, εργαζόμενους σε μουσεία και άλλους επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς οι πολυαισθητηριακές προσεγγίσεις του σχεδίου και της τέχνης, η απτική παρατήρηση, η λεκτική περιγραφή, η κίνηση και η χρήση πειραματικών υλικών μπορούν να μας συνδέσουν με τον χώρο που μας περιβάλλει. Θα πειραματιστούν επίσης με τεχνικές σχεδίου που κάνουν ευκολότερα προσβάσιμες τις συλλογές των μουσείων. Ένα παρόμοιο πρόγραμμα προσφέρεται εδώ και δώδεκα χρόνια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Έχει συν-σχεδιαστεί από την Pamela Lawton και διδάσκεται από την ίδια και τους συναδέλφους της. Μια άλλη εκδοχή αυτών των εργαστηρίων υλοποιείται στο Siena Art Institute στη Σιένα της Ιταλίας και προσελκύει ποικίλες ομάδες συμμετεχόντων.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου
11.00-13.00 | Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού
Βλέπω Σχεδιάζοντας Ι
Το πρώτο εργαστήριο θα εστιάσει αρχικά σε ελληνικές και ρωμαϊκές προτομές χρησιμοποιώντας ως μέσο παρατήρησης την αφή, τη λεκτική περιγραφή και το σχέδιο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν αυτοπροσωπογραφίες μέσω της αφής. Τέλος, θα πειραματιστούν είτε αναπτύσσοντας τα σχέδιά τους περαιτέρω με άλλα πρωτότυπα υλικά, είτε επιχειρώντας μια πιο τρισδιάστατη απόδοση των προτομών χρησιμοποιώντας τυχαία αντικείμενα όπως γυαλί, ξύλο, πλαστικό, μέταλλο, χαρτί και μεικτές τεχνικές.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου
11.00-14.00 | Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης στον λόφο του Φιλοπάππου
Βλέπω Σχεδιάζοντας ΙΙ
Στο δεύτερο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τμήματα από τις αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις του Δημήτρη Πικιώνη στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη συγκεντρώνοντας στο χαρτί τους ποικίλες υφές από αποτυπώσεις. Τα σχέδια αυτά θα αποτελέσουν αφετηρία για μεγαλύτερα κολάζ στη συνέχεια. Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιηθούν χαρτιά, όπως ρυζόχαρτο, χαρτί "Kraft" ή χαρτιά με διάφορες τονικές διακυμάνσεις, λαδοπαστέλ, μολύβι, κάρβουνο, καθώς και άλλα υλικά κατάλληλα για τις σχεδιαστικές αποτυπώσεις.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν οι εικαστικοί Pamela Lawton και Φώτης Φλεβοτόμος.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright Greece

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη - απαραίτητη η προεγγραφή.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020