Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

Επιστημονικά "μαγειρέματα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Επιστημονικά "μαγειρέματα"

0.0
Περιγραφή

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί στην ενότητα Επιστημονικά «μαγειρέματα»! Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 28 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου, ελάτε για έναν μήνα γεμάτο με την Επιστήμη που κρύβεται στην κουζίνα!

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Ώρα 13.30 έως 14:10, Πειράματα

(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Ηφαίστειο στην κουζίνα: Λίγο υγρό πιάτων, λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και… πολλή χημεία, προκαλούν έκρηξη χρωμάτων στην κουζίνα!

Γλυκιά… ανάφλεξη: Μήπως η ζάχαρη δεν είναι τελικά και τόσο «γλυκιά»; Ανακαλύψτε την εκρηκτική της φύση σ΄ ένα πείραμα που θα σας καταπλήξει!

Ζαχαρωτά βγαλμένα από τα παραμύθια: Εύχεστε τα γλυκά να μην τελείωναν ποτέ; Εύχεστε να μπορούσατε να έχετε τεράστια γλυκά, όπως στα παραμύθια; Η επιστήμη δείχνει τον τρόπο!

Η επιστήμη… του ποπ κορν: Φτιάχνουμε το αγαπημένο μας σνακ και ανακαλύπτουμε: γιατί «σκάει» το ποπ κορν;

Μοριακή γαστρονομία: Οι σύγχρονες τάσεις της μοριακής γαστρονομίας ξετυλίγονται μπροστά μας. Φτιάχνουμε παγωτό και μαρέγκα με υγρό άζωτο, στους -196o C, και δροσιζόμαστε, εν όψει καλοκαιριού!

Αυγά που χοροπηδάνε: Είναι όλα τα αυγά εύθραυστα ή υπάρχουν αυγά που χοροπηδάνε χωρίς να σπάνε; Η χημεία μάς εκπλήσσει!

 

• Ώρα 15:30 έως 17:30, Διαδραστικό εργαστήρι: Φυσική με υλικά κουζίνας

(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Είναι εντυπωσιακό πόσα πράγματα μπορούμε να μάθουμε για τη Φυσική χρησιμοποιώντας μόνο υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας! Στις δραστηριότητες αυτές θα χρησιμοποιήσετε τα υλικά της κουζίνας με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

Μέτρηση της ταχύτητας του φωτός: Στα βήματα του CERN, θα σας δείξουμε πώς μπορούμε να μετρήσουμε την ταχύτητα του φωτός χρησιμοποιώντας μόνο έναν φούρνο μικροκυμάτων, ψωμί και λίγο βούτυρο.

Σουβλάκι από πάγο: Σας προκαλούμε: μπορείτε να περάσετε έναν συνδετήρα κάθετα μέσα από ένα παγάκι και το παγάκι να μείνει άθικτο; Η Θερμοδυναμική μάς λέει ότι γίνεται!

Πύργος από μακαρόνια: Πύργος του Άιφελ, Πύργος της Πίζας, Λευκός Πύργος... Ο δικός σας πύργος, φτιαγμένος από μακαρόνια και ζαχαρωτά, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα! Ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να κατανοήσουμε βασικές αρχές της Μηχανικής!


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Στις δραστηριότητες αυτές μπορείτε να συμμετάσχετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης.Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κανονικό εισιτήριο: 6€

Μειωμένο εισιτήριο: 4€

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo